Τελευταία Νέα
Πολιτική

Handelsblatt: Οι ΗΠΑ ποντάρουν απόλυτα στην Ελλάδα - H αλλαγή του Τσίπρα μετά τις εκλογές

tags :
Handelsblatt: Οι ΗΠΑ ποντάρουν απόλυτα στην Ελλάδα - H αλλαγή του Τσίπρα μετά τις εκλογές
«Η Αμερική διευρύνει τη στρατιωτική της παρουσία στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Handelsblatt
Στη βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σχολιάζοντας ταυτόχρονα ότι οι αμερικανο-τουρκικές σχέσεις βρίσκονται στο ναδίρ.
«Η Αμερική διευρύνει τη στρατιωτική της παρουσία στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος όπου σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι «Οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας βρίσκονται στο ναδίρ.
Γι' αυτό και οι Αμερικανοί ποντάρουν τώρα απόλυτα στη γειτονική Ελλάδα».

Η «στροφή» του Τσίπρα

Ο αρθρογράφος σχολιάζει και τη «στροφή» του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά τις σχέσεις με τις ΗΠΑ.
«Ειδικά υπό τον αριστερό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια και ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης έβαλε ακόμη κατά του "αμερικανικού ιμπεριαλισμού", δρομολογείται τώρα μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον μια έντονη διατλαντική σχέση αγάπης» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Καταλυτικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η Τουρκία και το γεγονός ότι οι σχέσεις της με τις ΗΠΑ έχουν τεθεί σε σκληρή δοκιμασία.
«Η διαμάχη για την έκδοση του ορκισμένου εχθρού του Erdogan Gulen και η διελκυστίνδα για την απελευθέρωση του αμερικανού πάστορα Branson δημιουργούν εντάσεις.
Διαμάχες υπάρχουν και στην πολιτική για τη Συρία», γράφει η εφημερίδα αναφερόμενη τόσο στην αναβολή της παράδοσης των αμερικανικών F-35 στην Τουρκία όσο και στο άδηλο μέλλον της στρατιωτικής βάσης του Ιντσιρλίκ.
«Σε αυτά τα συμφραζόμενα δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Πεντάγωνο αναζητά εναλλακτικές», επισημαίνει ο αρθρογράφος, παραπέμποντας στις αμερικανικές δραστηριότητες σε Λάρισα και Αλεξανδρούπολη αλλά και σε εκτιμήσεις στρατιωτικών στην Αθήνα ότι «οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται μεταξύ άλλων για μια νέα βάση στις νότιες ακτές της Κρήτης».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης