Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 4 ετών το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ - Κέρδη άνω του 3% για το Brent στα 81,36 δολ. ανά βαρέλι

Σε υψηλά 4 ετών το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ - Κέρδη άνω του 3% για το Brent στα 81,36 δολ. ανά βαρέλι
Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε άνω του 2% στα 72,21 δολ.
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών διαμορφώθηκε σήμερα (24/9) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από την άρνηση του ΟΠΕΚ να προχωρήσει σε άμεση αύξηση της παραγωγής του, κατόπιν σχετικού αιτήματος από την αμερικανική κυβέρνηση.
Κέρδη της τάξης του 3,26% σημείωσε το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου για το Brent το οποίο διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 81,36 δολαρίων.



Σε ανάλογη πορεία κινήθηκε και το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου για το αμερικανικό αργό με άνοδο της τάξης του 2,03% στα 72,2 δολάρια.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Commerzbank, Carsten Fritsch, η σχετική άνοδος αποτελεί την «αντίδραση της αγοράς πετρελαίου στην άρνηση του ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή του».
Τόσο η πλευρά της Σαουδικής Αραβίας, όσο και αυτή της Ρωσίας απέκλεισαν οποιαδήποτε άμεση αύξηση της παραγωγής, με τη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών να ολοκληρώνεται χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη σύσταση για επιπλέον ενίσχυση των εξαγωγών.



Από την πλευρά του, ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Bijan Zanganeh, δήλωσε σήμερα ότι η συνάντηση του ΟΠΕΚ δεν έδωσε μία θετική απάντηση στα αιτήματα του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, τονίζοντας ότι το «αμερικανικό όνειρο» για περικοπή των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν στο μηδέν δεν πρόκειται να συμβεί.
«Οι ΗΠΑ αναζητούν μείωση των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν στο μηδέν ακόμα και για ένα μήνα, αλλά αυτό το όνειρο δεν θα γίνει πραγματικότητα», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Bijan Zanganeh, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.
Από την πλευρά του, ο αναλυτή της BNP Paribas, Harry Tchilinguirian, δήλωσε ότι «είναι ολοένα και πιο εμφανές ότι η αγορά θα συνεχίσει να είναι αντιμέτωπη με έλλειψη προσφοράς για τους επόμενους τρεις έως έξι μήνες, δεδομένου του δισταγμού των παραγωγών να αυξήσουν την παραγωγή τους, γεγονός που θα επιλυθεί μέσω των υψηλότερων τιμών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης