Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (γάλλος ΥΠΟΙΚ): Ανεύθυνο και επικίνδυνο να μην επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη

Le Maire (γάλλος ΥΠΟΙΚ): Ανεύθυνο και επικίνδυνο να μην επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη
Είναι επείγον να μεταρρυθμίσουμε τον ESM και να θέσουμε σε εφαρμογή έναν ευρωπαϊκό προϋπολογισμό της Ευρωζώνης, τόνισε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών
«Ανεύθυνο» και «επικίνδυνο» χαρακτήρισε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire, το να μην επισπευσθεί η «επείγουσα» μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, ώστε να είναι σε θέση να αντισταθεί σε ένα «επόμενο οικονομικό σοκ».
«Θα ήθελα να επωφεληθώ από αυτή τη διάσκεψη Τύπου για να σας πω σε ποιο βαθμό θα έβρισκα ανεύθυνο και επικίνδυνο τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη της Ευρωζώνης να μην επιταχύνουν τις ερχόμενες εβδομάδες τον μετασχηματισμό της Ευρωζώνης», δήλωσε ο Le Maire κατά την παρουσίαση του γαλλικού προϋπολογισμού του 2019.
«Έχουμε έναν οδικό χάρτη.
Είναι τώρα επείγον να αποφασίσουμε», συνέχισε ο Le Maire, προσθέτοντας πως τα πράγματα «δεν πάνε αρκετά γρήγορα, ούτε αρκετά μακριά».
Όπως τόνισε ο ίδιος, «είναι επείγον να μεταρρυθμίσουμε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και να συζητήσουμε και να θέσουμε σε εφαρμογή έναν ευρωπαϊκό προϋπολογισμό της Ευρωζώνης».
«Κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε τις απειλές που βαραίνουν τώρα στην ευρωζώνη», υπογράμμισε.
«Και κανένας δεν θα μπορεί να πει ότι δεν ήξερε πως υπήρχε απόλυτη ανάγκη να μετασχηματισθεί αυτή η νομισματική ένωση σε μια ολοκληρωμένη οικονομική ζώνη, ικανή να αντισταθεί σε ένα επόμενο οικονομικό σοκ ή σε μια ενδεχόμενη χρηματοπιστωτική κρίση», προειδοποίησε ο Le Maire.
Παράλληλα, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις διεθνείς εντάσεις που απειλούν την ευρωπαϊκή οικονομία.
«Ο κίνδυνος εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα είναι πιο αυξημένος από ποτέ.
Ορισμένες αναδυόμενες χώρες όπως η Τουρκία και η Αργεντινή είναι αντιμέτωπες με μια μεγάλη κρίση και άλλες μπορεί επίσης να αντιμετωπίσουν προσεχώς κρίσεις», τόνισε.
Κάνοντας μια έμμεση αναφορά στην Ιταλία, ο Le Maire δήλωσε ακόμη:
«Δεν χρειάζεται να επιμείνω για τις διάφορες αβεβαιότητες που επιβαρύνουν στο εξής την Ευρωζώνη και που εξαρτώνται από τις επιλογές προϋπολογισμού που θα κάνουν ορισμένοι από τους μεγάλους ευρωπαίους εταίρους μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης