Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: H πρότασή μας για το Brexit είναι αξιόπιστη - Έχω εμπιστοσύνη στον Trump

May: H πρότασή μας για το Brexit είναι αξιόπιστη - Έχω εμπιστοσύνη στον Trump
Εάν η ΕΕ έχει θέματα με το σχέδιό μας, ας ακούσουμε ποια είναι αυτά, τόνισε η βρετανίδα πρωθυπουργός 
Το σχέδιο της Βρετανίας για το Brexit υπερασπίστηκε σήμερα (24/9/2018) η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, επισημαίνοντας πως η κυβέρνησή της έχει υποβάλει μια «αξιόπιστη πρόταση» για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Υπάρχει ένα σχέδιο στο τραπέζι από εμάς…
Εάν έχουν θέματα με αυτό, ας ακούσουμε ποια είναι αυτά», τόνισε η May σε συνέντευξή της στο «CBS News», ερωτηθείσα εάν αισθάνθηκε ταπεινωμένη από την αντίδραση της ΕΕ στο βρετανικό σχέδιο.
Η ίδια εκτίμησε ότι οι συνομιλίες για το Brexit θα καταστούν σκληρότερες καθώς πλησιάζουν στο τέλος.
Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της May είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι κορυφαίοι υπουργοί της May συνεχίζουν να στηρίζουν τις προτάσεις της για το Brexit.
«Το υπουργικό συμβούλιο έδωσε την πλήρη στήριξή του στη Λευκή Βίβλο (τις προτάσεις της) και αυτό συνεχίζει να ισχύει», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.
Παράλληλα, η May, ερωτηθείσα σχετικά με τη σχέση της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, τόνισε ότι οι δύο τους πραγματοποιούν «ειλικρινείς και ανοιχτές συζητήσεις».
«Η ειδική σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών έγκειται κατά μία έννοια στο ότι μπορούμε να έχουμε αυτές τις ειλικρινείς και ανοιχτές συζητήσεις», δήλωσε.
Ερωτηθείσα συγκεκριμένα εάν εμπιστεύεται τον αμερικανό πρόεδρο, η βρετανίδα πρωθυπουργός απάντησε:
«Ναι. Θέλω να πω, συνεργαζόμαστε.
Έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση.
Είμαστε δύο άτομα που λειτουργούμε ως ηγέτες των χωρών μας - αντανακλώντας τη σχέση που έχουν δημιουργήσει αυτές οι δύο χώρες εδώ και πολλά χρόνια», ενώ αναφέρθηκε στην άμεση ανταπόκριση του Trump στην υπόθεση της επίθεσης κατά του Ρώσου πρώην κατασκόπου στο Salisbury.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης