Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street, εν μέσω νέων εμπορικών ανησυχιών - Πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο

tags :
Απώλειες στη Wall Street, εν μέσω νέων εμπορικών ανησυχιών - Πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο
Το Πεκίνο δεν αναμένεται να συνεχίσει τις εμπορικές συνομιλίες με την Ουάσιγκτον
Με απώλειες άνοιξε σήμερα (24/9/2018) η Wall Street, εν μέσω κλιμάκωσης των εμπορικών ανησυχιών, ενώ ο τεχνολογικός κλάδος πιέζει τον δείκτη Nasdaq.
Όπως αναφέρει η «Wall Street Journal», επικαλούμενη πηγές με γνώση επί του ζητήματος, το Πεκίνο δεν αναμένεται να συνεχίσει τις εμπορικές συνομιλίες με την Ουάσιγκτον τουλάχιστον μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,3% στις 26.658 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,4% στις 2.918 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,9% χαμηλότερα στις 7.918 μονάδες.


Μάλιστα, σήμερα τέθηκε σε εφαρμογή και ο δασμός 10% που είχαν προαναγγείλει οι ΗΠΑ για τις εισαγωγές κινεζικών αγαθών αξίας 200 δισ. δολ., ο οποίος μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανέβει στο 25%.
Πιέσεις στον Dow Jones ασκεί η μετοχή της McDonald's, που υποχωρεί κατά 1,3%, ενώ ο Nasdaq δέχεται πιέσεις από τον τεχνολογικό κλάδο, με τη Microsoft να υποχωρεί κατά 1,3%, την Amazon να καταγράφει απώλειες 0,70% και την Alphabet, μητρική της Google, να σημειώνει πτώση 0,5%.
Πάντως, πιο ενθαρρυντική είναι η εικόνα των εμπορικών διαπραγματεύσεων που διεξάγονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, έκανε σήμερα λόγο για πολύ εποικοδομητικές συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, σε θέματα εμπορίου και επενδύσεων, ενόψει των συναντήσεων που αναμένεται να έχουν οι δύο αυτήν την εβδομάδα στις ΗΠΑ.
Ο Abe και ο Trump θα συναντηθούν την ερχόμενη Τετάρτη 16/9 στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Comcast υποχωρεί κατά 7,8%, στον απόηχο της είδησης ότι η προσφορά της για το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky, ύψους 39 δισ. δολ., επικράτησε εκείνης του Rupert Murdoch και της Twenty-First Century Fox.
Ο αμερικανικός κολοσσός της καλωδιακής τηλεόρασης, Comcast, προσέφερε 17,28 λίρες ανά μετοχή για τον έλεγχο του Sky, υπερθεματίζοντας της προσφοράς της Fox, που διαμορφωνόταν στις 15,67 λίρες, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή λίγο μετά την ολοκλήρωση των τελικών προσφορών.
Η εξέλιξη αυτή συνιστά πλήγμα για τον 87χρονο Murdoch και της αυτοκρατορίας του στα ΜΜΕ, καθώς ήδη κατείχε το 39% και προσπαθούσε από τον Δεκέμβριο του 2016 να αναλάβει την πλήρη κυριότητα του Sky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης