Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων μετά τις δηλώσεις Draghi - Σε υψηλό 3 μηνών το γερμανικό 10ετές

Ευρωζώνη: Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων μετά τις δηλώσεις Draghi - Σε υψηλό 3 μηνών το γερμανικό 10ετές
Οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ περί «δυναμικής» ανάκαμψης του πληθωρισμού ώθησαν υψηλότερα τις αποδόσεις
Άνοδο σημειώνουν οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, με εκείνη του 10ετούς της Γερμανίας να ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου, μετά τις σημερινές (24/9/2018) δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) περί «δυναμικής» ανάκαμψης του πληθωρισμού, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, τις αυξανόμενες μισθολογικές πιέσεις στο μπλοκ.
Όπως δήλωσε ο Mario Draghi, η ανάκαμψη του πληθωρισμού εξαρτάται από τη διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.
Ωστόσο, ο ίδιος χαρακτήρισε την επιτάχυνση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη «σχετικά έντονη» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συνεχιστεί η επιτάχυνση των μισθολογικών αυξήσεων.
Η δήλωσή του ώθησε υψηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη και οδήγησε τις χρηματαγορές να αυξήσουν τα στοιχήματά τους υπέρ μιας δεύτερης αύξησης των επιτοκίων μέχρι τα τέλη του 2019.
Ο Draghi δήλωσε ότι ο ετήσιος γενικός πληθωρισμός θα βρίσκεται πιθανώς περί του 1,7%, ενώ εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, θα φθάσει το 1,8% το 2020.
Τα σχόλιά του «έστειλαν» την απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας στο 0,51%, αυξημένο κατά 5 μονάδες βάσης, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.


Την ίδια ώρα, η απόδοση του 2ετούς γερμανικού ομολόγου αυξήθηκε κατά 2 μ.β. και ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, στο -0,53%.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γαλλίας ανήλθε επίσης στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου, σημειώνοντας άνοδο 4 μ.β. στο 0,83% -καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο σε διάστημα σχεδόν δύο μηνών- ενώ σημαντική άνοδο σημειώνουν οι αποδόσεις και σε άλλες αγορές του «πυρήνα» της Ευρωζώνης, όπως η Ολλανδία και η Αυστρία.
Στη νότια Ευρώπη, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας σημειώνει άλμα 12 μ.β. στο 2,6%, εν μέσω και της πολιτικής αναταραχής στη χώρα, εν όψει της δημοσίευσης του προϋπολογισμού του 2019.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης