Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Για τους κινδύνους ενός «no deal» Brexit προειδοποιεί η κυβέρνηση

Βρετανία: Για τους κινδύνους ενός «no deal» Brexit προειδοποιεί η κυβέρνηση
Προβλήματα στους ιδιοκτήτες ζώων που θέλουν να μεταφέρουν τα κατοικίδιά τους στο εξωτερικό, θα μπορούσε, μεταξύ άλλων, να δημιουργήσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ
Σε καθήλωση αεροσκαφών, επιβράδυνση των εξαγωγών, αλλά και σε προβλήματα στους ιδιοκτήτες ζώων που θέλουν να μεταφέρουν τα κατοικίδιά τους στο εξωτερικό, θα μπορούσε να οδηγήσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ, προειδοποίησε σήμερα (24/9/2018) η βρετανική κυβέρνηση.
«Αν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019 χωρίς να υπάρξει συμφωνία, οι αδειοδοτημένες αεροπορικές εταιρείες θα απολέσουν το αυτόματο δικαίωμά τους να πραγματοποιούν δρομολόγια μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ χωρίς προηγούμενη άδεια», αναφέρεται σε νέο κείμενο που δημοσιοποίησε σήμερα η Βρετανία, το οποίο περιλαμβάνει 25 τεχνικά ζητήματα.
Εν μέσω προειδοποιήσεων ότι οι νταλίκες θα ακινητοποιηθούν και στις δύο πλευρές της Μάγχης, το Λονδίνο διαμηνύει ότι θα επιδιώξει να συνάψει διμερείς συμφωνίες με την κάθε ευρωπαϊκή χώρα ξεχωριστά ώστε οι μεταφορείς να διατηρήσουν την πρόσβαση στις αγορές τους.
Παράλληλα, στο κείμενο αναφέρεται ότι θα χρειαστεί να αλλάξουν ακόμη και οι ετικέτες στα τυποποιημένα τρόφιμα.
«Η χρήση του όρου EU στην προέλευση δεν θα είναι πλέον σωστή για τα συστατικά που προέρχονται από το ΗΒ», αναφέρεται.
Οι παραγωγοί μελιού θα πρέπει επίσης να τροποποιήσουν τις ετικέτες ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να μην δέχονται πλέον το βρετανικό μεταλλικό νερό.
Στο χειρότερο σενάριο για τους ιδιοκτήτες ζώων, οι σκύλοι, οι γάτες, ακόμη και τα οικόσιτα κουνάβια, θα χρειαστούν πιστοποιητικά υγείας και εμβολιασμό για να μεταφερθούν στο εξωτερικό.
Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με έναν κτηνίατρο τουλάχιστον τέσσερις μήνες πριν πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους.
Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που θέλει να ταξιδέψει με το ζωάκι του σε μια χώρα της ΕΕ στις 30 Μαρτίου του 2019 (μία ημέρα μετά την αποχώρηση), θα πρέπει να συζητήσει με έναν κτηνίατρο πριν από τα τέλη Νοεμβρίου.
Γενικά, σε εμπορικά θέματα, χωρίς τελωνειακή συμφωνία με την υπόλοιπη ΕΕ θα ισχύουν οι κανονισμοί που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης