Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνεχίζεται η επιχείρηση αποσυμφόρησης στη Μόρια - Αναχώρησαν 440 πρόσφυγες

Συνεχίζεται η επιχείρηση αποσυμφόρησης στη Μόρια - Αναχώρησαν 440 πρόσφυγες
Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να αναχωρήσουν άλλοι 1.500
Συνεχίζεται η επιχείρηση αποσυμφόρησης στον πολυσυζητημένο καταυλισμό της Μόριας, καθώς σήμερα (24/9/2018) αναχώρησαν 440 πρόσφυγες, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να αναχωρήσουν άλλοι 1.500.
Σε μια επιχείρηση που διήρκεσε πέντε ώρες, με επικεφαλής τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Κώστα Ξυνογαλά, και τον διοικητή του ΚΥΤ της Μόριας, Γιάννη Μπαλμπακάκη, οι 440 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν σταδιακά στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
Εκεί πιστοποιήθηκε η ταυτότητά τους και κατόπιν έλαβαν το πολυπόθητο «τρίπτυχο» του αιτούντος άσυλο και επιβιβάσθηκαν στο πλοίο για Πειραιά.
Από εκεί αύριο το πρωί θα αναχωρήσουν με λεωφορεία που θα τους περιμένουν για τον προσφυγικό συνοικισμό που έχει στηθεί στη Βόλβη της κεντρικής Μακεδονίας.
Των σημερινών αναχωρήσεων θα ακολουθήσουν κι άλλες με στόχο τη δραστική μείωση του πληθυσμού στη Μόρια κάτω των 5.000 ατόμων.
Συγκεκριμένα, αύριο Τρίτη θα αναχωρήσουν 100 άτομα, την Τετάρτη άλλα 400 και το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής άλλα 600.
Στόχος να αποχωρήσουν από τη Λέσβο σχεδόν 2000 πρόσφυγες μέχρι την τελευταία μέρα του μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης