Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κατάρρευση στη μετοχή της General Electric, σε χαμηλό 9 ετών

Νέα κατάρρευση στη μετοχή της General Electric, σε χαμηλό 9 ετών
Νέα κατάρρευση στη μετοχή της General Electric
Ραγδαία πτώση, της τάξεως άνω του 4%, καταγράφει σήμερα (24 Σεπτεμβρίου 2018) η μετοχή της General Electric (GE) στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις των αναλυτών για ακόμη ασθενέστερες επιδόσεις στον ενεργειακό βραχίονα του αμερικανικού κολοσσού.
Στις 22:00, η μετοχή διαπραγματεύεται στα περίπου 11,7 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα χρόνων, με την κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνεται στα 105,8 δισεκ. δολάρια, έναντι 200+ δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Η μετοχή της άλλοτε πανίσχυρης εταιρείας έχει υποχωρήσει κατά 35% το 2018, μέχρι στιγμής, όταν το ιστορικό χαμηλό, ήτοι 6,7 δολάρια, εντοπίζεται τον Μάρτιο του 2009.
Αξίζει να σημειωθεί πως η JPMorgan αναμένει περαιτέρω υποχώρηση στη μετοχή της ταλανιζόμενης General Electric, περικόπτοντας πρόσφατα την τιμή-στόχο 12μήνου στα μόλις 10 δολάρια, από 11 δολάρια μέχρι πρότινος.
Πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή που έχει τεθεί από πλευράς αναλυτών.



Υπενθυμίζεται πως τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής εταιρείας κατέγραψαν πτώση το δεύτερο τρίμηνο του 2018, καθώς διαμορφώθηκαν σε 615 εκατ. δολάρια, έναντι 875 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.
Τα EBITDA έφθασαν τα 19 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας οριακά τις εκτιμήσεις των αναλυτών -σε έρευνα της FactSet.
Τα έσοδα του αμερικανικού κολοσσού ανήλθαν σε 30,1 δισεκ. δολάρια, επίδοση κατά 3% ενισχυμένη σε ετήσια σύγκριση.

Διαβάστε: Εκτός του δείκτη Dow Jones, μετά από 111 χρόνια, η ιστορική General Electric

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης