Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σημαντικές επαφές Κοτζιά στη Ν. Υόρκη – Συνάντηση με Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας), Mitchell (βοηθός ΥΠΕΞ ΗΠΑ)

Σημαντικές επαφές Κοτζιά στη Ν. Υόρκη – Συνάντηση με Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας), Mitchell (βοηθός ΥΠΕΞ ΗΠΑ)
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας των ΥΠΕΞ των τριών εγγυητριών δυνάμεων στην Κύπρο
Σημαντικές επαφές θα έχει σήμερα Τρίτη 25/9 ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, ο οποίος συνοδεύει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις εργασίες της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Ο κ.Κοτζιάς θα συμμετάσχει στη διμερή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 18:30 ώρα Ελλάδας ενώ το μεσημέρι θα παρακαθίσει στο γεύμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών των τριών εγγυητριών δυνάμεων στην Κύπρο, με τους ομολόγους του της Τουρκίας και της Βρετανίας M. Cavusoglu και J. Hunt.
Το απόγευμα ο κ.Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Wess Mitchell, τον υπουργό Εξωτερικών του Μαρόκου Nasser Bourita, τον γγ Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul-Gheit και τον υπουργό Εξωτερικών του Ισημερινού Jose Valencia ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει στο Διατλαντικό δείπνο που παραθέτει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, στους ομολόγους του της ΕΕ.
Σημειώνεται πως χθες ο κ.Κοτζιάς συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογο του, Ν. Χριστοδουλίδη προκειμένου οι δύο πλευρές να συντονίσουν τα βήματα τους για το Κυπριακό.
«Είμαι πάρα πολύ ευτυχής που πλέον πάρα πολλές δυνάμεις, και ισχυρές, στον κόσμο αντιμετωπίζουν την Κύπρο όχι ως ένα πρόβλημα του ΟΗΕ, αλλά κυρίως ως μια χώρα με μεγάλη γεωστρατηγική και γεωπολιτική σημασία.
Και ξέρετε μένα το όνειρό μου είναι ελεύθερη ενωμένη Κύπρος» τόνισε ο κ.Κοτζιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης