Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Η ισχυρή αμερικανική οικονομία μπορεί να οδηγήσει τον Trump σε λανθασμένους υπολογισμούς

MarketWatch: Η ισχυρή αμερικανική οικονομία μπορεί να οδηγήσει τον Trump σε λανθασμένους υπολογισμούς
Οι αναλυτές της JP Morgan Chase & Co προειδοποιούν τους επενδυτές να προετοιμαστούν για την πιθανότητα «σημαντικού εσφαλμένου υπολογισμού» από τη διοίκηση Trump
Η χρηματιστηριακή αγορά απολαμβάνει κατά κύριο λόγο μία ανοδική πορεία, ξεφεύγοντας από τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των εταίρων της παγκοσμίως.
Ωστόσο, οι αναλυτές της JP Morgan Chase & Co, με επικεφαλής τον John Normand, ανέφεραν σε σημείωμά τους ότι οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για την πιθανότητα «σημαντικού εσφαλμένου υπολογισμού» από τη διοίκηση του προέδρου Donald Trump σε ότι αφορά τις συγκρούσεις ΗΠΑ και Κίνας.
«Η άλλη ανησυχία είναι ότι η ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας και των αγορών, παρά τους δαμσούς, θα ενθαρρύνει τον πρόεδρο σε όλα τα γεωπολιτικά μέτωπα (αυτοκίνητα, NAFTA και ιδιαίτερα το Ιράν) και συνεπώς υπάρχει κίνδυνος σημαντικού εσφαλμένου υπολογισμού από τις κυρώσεις που είναι δύσκολο να βαθμονομηθούν», αναφέρει μεταξύ άλλων το σημείωμα της JP Morgan.
Μία βασική σκέψη, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι ότι η διοίκηση Trump, ενθουσιασμένη από μία υγιή οικονομία και χρηματιστηριακή αγορά, θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τις εμπορικές εντάσεις, μπαίνοντας στην «Φάση 3» των εμπορικών διαφορών το 2019, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ασθενέσθερη ανάπτυξη της Κίνας και να επηρεάσει άμεσα μία «αρχική ανάκαμψη» για τα βασικά προϊόντα.
Οι φόβοι για το εμπόριο θωρούνται ευρέως από τους συμμετέχνοντες στην αγορά ως η σημαντικότερη απειλή για την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας, αν και το πρόσφατο ράλι στις αμερικανικές αγορές αγνόησε κατά κύριο λόγο τις διαφορές μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον.
Τη Δευτέρα (24/9) η Κίνα αποσύρθηκε από τις εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ, υποδεικνύονταις ότι η επίλυση των διαφορών δεν είναι τόσο επικείμενη όσο έδειξε η τάση στη χρηματιστηριακή αγορά την περασμένη εβδομάδα.
Μέχρι στιγμής, τον Σεπτέμβριο ο Dow Jones έχει καταγράψει άνοδο της τάξεως του -2,3%, παρά τη χθεσινή πτώση, ενώ ο δείκτης S&P 500 βρίσκεται σε τροχιά ώστε να εμφανίσει άνοδο +0,5%.
Ωστόσο, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq Composite βρίσκεται σε τροχιά ώστε να καταγράψει απώλειες -1,7% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης