Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Είναι δύσκολο να προχωρήσουμε σε εμπορικές συνομιλίες όταν οι ΗΠΑ μας βάζουν ένα μαχαίρι στον λαιμό

Κίνα: Είναι δύσκολο να προχωρήσουμε σε εμπορικές συνομιλίες όταν οι ΗΠΑ μας βάζουν ένα μαχαίρι στον λαιμό
Ο υφυπουργός Εμπορίου της Κίνας τόνισε ότι εξαιρταίτα από τη «βούληση» των ΗΠΑ εάν οι εμπορικές συνομιλίες θα συνεχιστούν
Τη θέση ότι είναι δύσκολο για την Κίνα να προχωρήσει σε εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ ενώ η Ουάσιγκτον έχει βάλει «ένα μαχαίρι στο λαιμό της» διατύπωσε σήμερα (25/9) ο υφυπουργός Εμπορίου της χώρας, Wang Shouwen, μία μέρα μετά το νέο γύρο δασμών ανάμεσα στις δύο χώρες.
Ειδικότερα, ο Wang Shouwen ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο ότι το πότε θα μπορέσουν να επανεκκινήσουν οι συνομιλίες θα εξαρτηθεί «από τη βούληση των Ηνωμένων Πολιτειών», καθώς οι νέοι δασμοί των ΗΠΑ στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών προκάλεσαν ανησυχίες στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.
«Τώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υιοθετήσει ένα τέτοιο τεράστιο μέτρο εμπορικών περιορισμών, πώς μπορούν να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κινέζος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «δεν είναι μία ισότιμη διαπραγμάτευση».
Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ έχουν εγκαταλείψει την αμοιβαία κατανόησή τους με την Κίνα, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Wang Yi, ανέφερε ότι οι εμπορικές συνομιλίες δε θα μπορούσα να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο «απειλών και πιέσεων».
«Εάν αυτό συνειχτεί, θα καταστράψει σε μία στιγμή τα κέρδη των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών στις σχέσεις Κίνας και ΗΠΑ», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, χαρακτηρίζοντας τις «αβάσιμες επικρίσεις» της Ουάσιγκτον κατά της Κίνας ως επιβλαβείς για τους δεσμούς των δύο χωρών και «εξαιρετικά ανεύθυνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης