Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Profile: Την πλατφόρμα Acumennet επέλεξε η Orient Bank για τη διαχείριση Treasury εργασιών

tags :
Profile: Την πλατφόρμα Acumennet επέλεξε η Orient Bank για τη διαχείριση Treasury εργασιών
Τη λύση Acumennet, την ολοκληρωμένη web-based Treasury πλατφόρμα για πλήρη κάλυψη εργασιών front-to-back, καθώς και για τη διαχείριση κινδύνου, της Profile Software, επέλεξε η Orient Bank στην Ουγκάντα
Τη λύση Acumennet, την ολοκληρωμένη web-based Treasury πλατφόρμα για πλήρη κάλυψη εργασιών front-to-back, καθώς και για τη διαχείριση κινδύνου, της Profile Software, επέλεξε η Orient Bank στην Ουγκάντα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (25/9/2018) η εταιρεία.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Orient Bank, έχοντας παρουσία στη χώρα από το 1993, είναι πλέον το κορυφαίο corporate τραπεζικό ίδρυμα με 23 υποκαταστήματα.
Η Τράπεζα παρέχει όλο το εύρος των υπηρεσιών για commercial και personal banking, με assets που ξεπερνούν με στοιχεία 2017, τα 680 δισ. σελίνια (180 εκατ. USD).
Το Treasury τμήμα επικεντρώνεται σε FX, MM, Repos/Reverse Repos και Securities.
Η τράπεζα αναζητούσε μια λύση που θα είναι ευέλικτη, προσφέροντας εύκολη διασύνδεση με την υφιστάμενη υποδομή της, αλλά και αξιοπιστία στην υποστήριξη όλων των εργασιών της.
Κατόπιν διεθνούς αξιολόγησης, η Orient Bank επέλεξε τη λύση Acumennet λόγω των δυνατοτήτων για παραγωγή δυναμικών αναφορών, σε πραγματικό χρόνο, με αυτοματοποιημένες διαδικασίες και STP (Straight Through Processing).
Συγκεκριμένα, η λύση Acumennet για front-middle office και διαχείριση κινδύνου υποστηρίζει STP για όλες τις treasury συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο, μέσω εισαγωγής από διάφορες πλατφόρμες, καθώς επίσης και από την τραπεζική πλατφόρμα Flexcube έκδοση 12 που χρησιμοποιεί η τράπεζα.
Όπως σημειώνεται, ως πλήρως ευέλικτη treasury λύση, το Acumennet ενδυναμώνει τις εργασίες της τράπεζας για ολοκληρωμένη παρακολούθηση FX, security positions, σχετικούς υπολογισμούς προβλέψεων nominal/coupon και accrual, ενώ διαχειρίζεται την όλη διαδικασία εντολών των customer bonds και εκτέλεσης στην πρωτογενή αγορά, με παράλληλο έλεγχο των ορίων, σε πραγματικό χρόνο, κι αυτόματη παραγωγή SWIFT επιβεβαιώσεων.
Επίσης, η λύση υποστηρίζει λειτουργίες για τη διαχείριση κινδύνου σε counterparty risk και market risk με ολοκληρωμένη προσέγγιση, ώστε να εξασφαλίζει προστασία και κανονιστική συμμόρφωση για τον οργανισμό. Με τις διαθέσιμες συνδέσεις στο τραπεζικό σύστημα, η λύση αυτοματοποιεί τις διαδικασίες για όλες τις Treasury εργασίες.
Όπως δήλωσε ο Head του IT, κ. Kumar S.N.V.S. στην Orient Bank:
«To Acumennet παρέχει STP και πλήρη αυτοματοποίηση ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις του Treasury τμήματός μας.
Το σύστημα ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο τη θέση εξασφαλίζοντας δυναμικό reporting και αυτόματη διασύνδεση με το τραπεζικό σύστημα.
Το υποσύστημα διαχείρισης κινδύνου θα μας επιτρέπει την αναλυτική παρακολούθηση και συμμόρφωση με υφιστάμενες και νέες κανονιστικές οδηγίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης