Τελευταία Νέα
Πολιτική

Pew Research: Το 92% των Ελλήνων είναι αντίθετο με την πολιτική της Ευρώπης στην προσφυγική κρίση

Pew Research: Το 92% των Ελλήνων είναι αντίθετο με την πολιτική της Ευρώπης στην προσφυγική κρίση
Αποκαλυπτική έρευνα του Pew Research για τη στάση των Ευρωπαίων στο πρσοφυγικό πρόβλημα
Μία εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτήν που έχουν οι περισσότεροι σκιαγραφεί νέα έρευνα του Pew Research αναφορικά με την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με αυτήν η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών δεν θεωρούν ότι οι πρόσφυγες είναι επικίνδυνοι, καθώς κατανοούν πλήρως τις δύσκολες συνθήκες τις οποίες έχουν βιώσει.
Μάλιστα στην κορυφή της κατάταξης βρίσκονται οι Έλληνες, με ποσοστό 92%!
Αυτό το οποίο δεν επικροτούν είναι ο τρόπος με τον οποίο οι Ευρωπαίοι πολιτικοί διαχειρίστηκαν και συνεχίζουν  να διαχειρίζονται την προσφυγική κρίση.
Βάσει της έρευνας η πλειοψηφία των πολιτών σε Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία και Σουηδία τάσσονται υπέρ της στήριξης ανθρώπων που έχουν εκπατριστεί λόγω πολεμικών συγκρούσεων.
Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Ουγγαρία, με το 54% των πολιτών να δηλώνουν ότι η χώρα τους δεν πρέπει να δεχθεί πρόσφυγες.
Σημειώνεται ότι η Eurostat έχει ανακοινώσει ότι ο αριθμός των ατόμων που κατέθεσαν, για πρώτη φορά, αίτηση ασύλου στην Ευρώπη έφθασε στις 650.000 το 2017, δηλαδή σημαντικά χαμηλότερος σε σύγκριση με τα 1,2 εκατ. του 2016 και τα 1,26 εκατ. του 2015.

Infographic: Support For Refugees Highest In Western Europe | Statista

Όπως προαναφέρθηκε το 92% των Ελλήνων θεωρούν λανθασμένες τις ευρωπαϊκές πολιτικές στο προσφυγικό, ενώ με αυτήν την άποψη συμφωνεί το 84% των Σουηδών και το 80% των Ούγγρων.
Ακόμη και σε χώρες που τάσσονται υπέρ των προσφύγων, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι υψηλά, καθώς στη Γερμανία φθάνουν το 66% και στη Γαλλία το 74%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης