Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Ήδη ορατό το πλήγμα στις κινεζικές εξαγωγές από τους δασμούς

Deutsche Bank: Ήδη ορατό το πλήγμα στις κινεζικές εξαγωγές από τους δασμούς
Η κινεζική οικονομία έχει πληρώσει ήδη το «τίμημα» των δασμών, υποστηρίζει η Deutsche Bank
Τη στιγμή που ορισμένοι αναλυτές προσπαθούν να αποτυπώσουν οικονομικά τον επικείμενο αντίκτυπο των δασμών στην οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών, με αφορμή και το τελευταίο «κύμα» δασμών σε κινεζικά προϊόντα, η Deutsche Bank υποστηρίζει ότι η Κίνα υποφέρει ήδη από τις εμπορικές εντάσεις με την Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία που παραθέτει η γερμανική τράπεζα, μετά την επιβολή δασμών (25% και 10%) σε κινεζικά προϊόντα στις αρχές Ιουλίου 2018, οι εισαγωγές των σχετικών προϊόντων (ετήσιας αξίας 34 δισεκ. δολαρίων) από τις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 10% για τον μήνα, σε ετήσια σύγκριση.
Σε ό,τι αφορά στον Αύγουστο, για τον οποία στοιχεία δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, η Deutsche Bank εκτιμά πως οι εξαγωγές της Κίνας θα συρρικνωθούν ακόμη περισσότερο.
Ωστόσο, η τράπεζα υπογραμμίζει ότι, ακόμη και μετά τα παραπάνω, οι συνολικές εξαγωγές από την Κίνα στις ΗΠΑ δεν έχουν υποστεί τη μείωση που αναμενόταν, σε αντίθεση με τις κινεζικές χρηματιστηριακές αγορές.
Σχετικά με τους νέους δασμούς σε προϊόντα ύψους 200 δισεκ. δολαρίων ετησίως από την Κίνα, η τράπεζα εκτιμά ότι δεν θα επηρεάσουν σημαντικά τις εξαγωγές της ασιατικής χώρας, καθώς, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το όποιο πλήγμα αποτυπώθηκε το καλοκαίρι.




Να σημειωθεί ότι η Ουάσιγκτον απειλεί και με νέους δασμούς, σε προϊόντα ύψους 267 δισεκ. δολαρίων ετησίως, όπως computers, κινητών τηλεφώνων κλπ.
Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, η αύξηση των συνολικών κινεζικών εξαγωγών θα επιβραδυνθεί στο 7% και 4% το τέταρτο τρίμηνο 2018 και το πρώτο τρίμηνο 2019, εκτιμά η Deutsche.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης