Γερμανία: «Χαστούκι» για Merkel - Seehofer - Ο υποψήφιός τους έχασε την ηγεσία της Κ.Ο. της Χριστιανικής Ένωσης

Γερμανία: «Χαστούκι» για Merkel - Seehofer - Ο υποψήφιός τους έχασε την ηγεσία της Κ.Ο. της Χριστιανικής Ένωσης
Είναι η ώρα της δημοκρατίας και στην δημοκρατία υπάρχουν και ήττες, δήλωσε η Merkel
Απέτυχε να επανεκλεγεί επικεφαλής της κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) ο Volker Kauder, εκλεχτός των Angela Merkel και Horst Seehofer.
Ο αντίπαλός του, ο Ralph Brinkhaus, φέρεται να κέρδισε την αναμέτρηση με 125 ψήφους έναντι 112 του εκλεκτού της ηγεσίας της Ένωσης, ενώ καταγράφηκαν και δύο αποχές.
Ήδη τα γερμανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «έκπληξη», για «σεισμό» στη Χριστιανική Ένωση, ακόμη και για «χαστούκι» στους Merkel - Seehofer, οι οποίοι φαίνεται ότι πλήρωσαν την πρόσφατη ενδοκυβερνητική κρίση στην υπόθεση του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών.
Οι δύο αρχηγοί πριν από την ψηφοφορία είχαν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του Kauder.
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι στη Δημοκρατία υπάρχουν και ήττες.
«Είναι η ώρα της δημοκρατίας και στην δημοκρατία υπάρχουν και ήττες», δήλωσε η Merkel.
Η Merkel ευχαρίστησε τον Kauder για «δεκατρία χρόνια εξαιρετικής συνεργασίας», παραδέχθηκε ότι τον στήριξε στην εσωκομματική αναμέτρηση ακριβώς λόγω αυτής της καλής συνεργασίας και πρόσθεσε ότι συνεχάρη ήδη τον νικητή και του δήλωσε την πρόθεσή της για «καλή συνεργασία».
Το σημαντικό, πρόσθεσε η καγκελάριος, είναι να συνεχίσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα να εργάζεται με επιτυχία.
Από την πλευρά των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), ο Seehofer έκανε λόγο για μια δημοκρατική διαδικασία, το αποτέλεσμα της οποίας πρέπει να γίνει σεβαστό και εξέφρασε την πεποίθηση ότι και ο Brinkhaus θα κάνει εξίσου καλή δουλειά με τον προκάτοχό του και θα συνεργαστεί καλά με την CSU.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS