Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κατατέθηκε η έκθεση της Alvarez & Marsal για την Folli Follie – Αναμένεται ζημία 250-300 εκατ - Τα ταμειακά διαθέσιμα 80 -100 εκατ από 445 εκατ

Κατατέθηκε η έκθεση της Alvarez & Marsal για την Folli Follie – Αναμένεται ζημία 250-300 εκατ - Τα ταμειακά διαθέσιμα 80 -100 εκατ από 445 εκατ
Με βάση σοβαρές ενδείξεις, η Folli Follie αποδεικνύεται από την έκθεση της Alvarez & Marsal ότι είχε πλασματικό ταμείο αλλά και πλασματικό κύκλο εργασιών
Στην διοίκηση της Folli Follie κατέθεσε στις 25 Σεπτεμβρίου 2018 στις 17:20 το απόγευμα η Alvarez & Marsal την έκθεση πραγματογνωμοσύνης για τις εκτός Ελλάδος δραστηριότητες (ειδικά Κίνα και ΝΑ Ασία) για το τι συνέβη πραγματικά στις λογικές καταστάσεις της Folli Follie για το έτος 2017 ενώ κατέθεσε και την δική της πρόταση για τον "πραγματικό" ισολογισμό της Folli Follie.
Μάλιστα πραγματοποιήθηκε για την αξιολόγηση της έκθεσης της Alvarez & Marsal έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στην Folli Follie το απόγευμα της 25ης Σεπτεμβρίου.

Με βάση μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες φαίνεται να προκύπτει ζημία μεταξύ 250 με 300 εκατ ευρώ για το 2017 ενώ το Ταμείο της Folli Follie υπολογίζεται σε 80 με 100 εκατ από 445 εκατ που είχε εμφανίσει το 2017.
Η εκτίμηση ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου είναι 200 εκατ με 180 εκατ ευρώ αντί 445 εκατ ευρώ όπως έχουν αναφερθεί στις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις του 2017....δεν επιβεβαιώνεται. 
Με βάση σοβαρές ενδείξεις, η Folli Follie αποδεικνύεται από την έκθεση της Alvarez & Marsal ότι είχε πλασματικό ταμείο αλλά και πλασματικό κύκλο εργασιών
Ωστόσο η Follli Follie συνεχίζει να πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της οπότε αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει ταμείο και ρευστότητα αλλά πολύ διαφοροποιημένα σε σχέση με την  λογιστική κατάσταση χρήσης 2017.
Εάν αυτά τα ποσά επιβεβαιωθούν, προφανώς θα πρέπει να αναλυθούν τζίρος και άλλα οικονομικά μεγέθη σίγουρα υπάρχει τεράστιο χάσμα με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία αλλά η Folli Follie δεν βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης παρά την υπερβολικά δυσμενή της θέση.

www.bankinngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης