Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Περιορισμένος ο κίνδυνος για τις ευρωπαϊκές αγορές, παρά την κόντρα ΕΕ - Ιταλίας

BlackRock: Περιορισμένος ο κίνδυνος για τις ευρωπαϊκές αγορές, παρά την κόντρα ΕΕ - Ιταλίας
Η BlackRock καθησυχάζει για τις ευρωπαϊκές αγορές
«Περιορισμένο» κίνδυνο σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο για τις ευρωπαϊκές αγορές «βλέπουν» οι αναλυτές της BlackRock, εν μέσω ανησυχιών μεταξύ άλλων για την κόντρα μεταξύ ΕΕ και Ιταλίας, με αφορμή τον προϋπολογισμό της Ρώμης για το επόμενο έτος.
Ωστόσο, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, εκφράζει τις αμφιβολίες της τόσο για το αν «βγαίνει» το οικονομικό πρόγραμμα της ιταλικής συγκυβέρνησης, όσο και για τη δυνατότητα της Ευρώπης να ανταπεξέλθει σε μία νέα κρίση.
Η BlackRock επισημαίνει ότι οι ιταλικές αγορές έχουν πληγεί σημαντικά το τρέχον έτος.
Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν μετά τις εκλογές του Μαρτίου, ενώ οι εγχώριες μετοχές υποχώρησαν.
Πρόσφατα, τα ιταλικά περιουσιακά στοιχεία αποκατέστησαν ορισμένες από τις απώλειες, καθώς η Ρώμη διαβεβαίωσε επανειλημμένα ότι θα σεβαστεί τους κανόνες της ΕΕ στον προϋπολογισμό της (έλλειμμα κάτω του 3%).
«Αναμένουμε περαιτέρω ανάκαμψη των τιμών ιταλικών περιουσιακών στοιχείων, αλλά δεν θα επιστρέψουν σε προεκλογικά επίπεδα σύντομα.
Γιατί;
Ορισμένοι διαρθρωτικοί παράγοντες βαρύνουν τόσο τα ιταλικά όσο και τα ευρωπαϊκά περιουσιακά στοιχεία.
Αυτό εξηγεί γιατί οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν υποαποδώσει σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ανεπτυγμένες αγορές, το 2018», σχολιάζει η BlackRock.



«Ο προϋπολογισμός -ο οποίος θα ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα και θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως τα μέσα Οκτωβρίου- είναι πιθανό να είναι αρκετά μετριοπαθής, για να κερδίσει την έγκριση της ΕΕ.
Αυτό θα δημιουργήσει περιθώριο για περιουσιακά στοιχεία στην περιφέρεια της Ευρώπης, να ανακάμψουν περαιτέρω.
Όσον αφορά τη συνολική περιοχή, το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ευρωζώνης κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».
Η αμερικανική εταιρεία αναφέρεται και στην αβεβαιότητα που προκαλεί η σημαντικά μικρότερη δημοτικότητα της Angela Merkel στη Γερμανία, όπως και η επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης