Τελευταία Νέα
Διεθνή

Abe (Ιαπωνία): Ναι σε συνάντηση με τον Kim Jong Un – Είμαι έτοιμος για νέο ξεκίνημα

tags :
Abe (Ιαπωνία): Ναι σε συνάντηση με τον Kim Jong Un – Είμαι έτοιμος για νέο ξεκίνημα
Η συνάντηση αυτή θα επικεντρωθεί στην απαγωγή Ιαπώνων από τη Β. Κορέα τις δεκαετίες του ’70 και του ‘80
Ναι σε συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un δηλώνει ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, ο οποίος υποστήριξε πως είναι έτοιμος για ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα.
Πάντως, ο Abe υπογράμμισε πως η πιθανή αυτή συνάντηση θα επικεντρωθεί σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα για την κοινή γνώμη της Ιαπωνίας που δεν είναι άλλο από την απαγωγή Ιαπώνων υπηκόων από τη Βόρεια Κορέα τις δεκαετίες του 1970 και 1980.
«Προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα των απαγωγών, είμαι έτοιμος να θέσω ένα τέλος στην αμοιβαία δυσπιστία με τη Βόρεια Κορέα, να κάνω μια νέα αρχή και να συναντηθώ κατ' ιδίαν με τον πρόεδρο Kim Jong Un.
Αν όμως πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση, είμαι αποφασισμένος αυτή να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος των απαγωγών» είπε ο Abe κατά την ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη, σημειώνοντας ότι τίποτε δεν έχει προγραμματιστεί προς το παρόν.
Η Βόρεια Κορέα κατηγορείται για απαγωγή δεκάδων Ιάπωνων πολιτών πριν από περίπου 40 χρόνια τις οποίες έκανε για να επιτρέψει στους κατασκόπους του καθεστώτος να εξοικειωθούν με την ιαπωνική κουλτούρα και γλώσσα.
Το 2002, η Βόρεια Κορέα ομολόγησε την απαγωγή 13 Ιαπώνων, στους 5 εκ των οποίων επιτράπηκε να επιστρέψουν στην Ιαπωνία.
Οι υπόλοιποι 8 πέθαναν υποστήριξε η Β. Κορέα, κάτι που δεν πίστεψε ποτέ η Βόρεια Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης