Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης: Σε εξέλιξη σχέδιο αποστασίας στην Ένωση Κεντρώων – Ο Μητσοτάκης είναι από πίσω

Λεβέντης: Σε εξέλιξη σχέδιο αποστασίας στην Ένωση Κεντρώων – Ο Μητσοτάκης είναι από πίσω
Υπάρχει σχέδιο εξόντωσης της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ο κ.Λεβέντης
Την θέση ότι υπάρχει σχέδιο αποστασίας στην Ένωση Κεντρώων διατύπωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης αναφερόμενος στην αναταραχή που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος του με τις ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών του.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Λεβέντης έκανε λόγο για σχέδιο εξόντωσης της Ένωσης Κεντρώων, υποστηρίζοντας πως πίσω από αυτό βρίσκεται ο Κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ που θέλουν πεντακομματική Βουλή προκειμένου να εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.
«Μέχρι τώρα ήμουν πρόεδρος ενός κόμματος του 4%
Σε 4 μήνες θα είμαι πρόεδρος του 10%
Το σχέδιο αποστασίας δεν το θέλει ο λαός
Από πίσω είναι ο Μητσοτάκης, θέλει 5κομματική Βουλή γιατί οι δημοσκόποι του λένε ότι έτσι θα είναι αυτοδύναμος» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Λεβέντης, ο οποίος είπε πως έμαθε από τα ΜΜΕ περί της ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Αρ. Φωκά.
Όσον αφορά την υπόθεση του έτερου βουλευτή, Γ. Σαρίδη, ο κ.Λεβέντης είπε ότι είναι στο χέρι του να ζητήσει συγνώμη και να παραμείνει στο κόμμα,
Όπως είπε αυτό που ζητήθηκε από τον κ.Σαρίδη είναι εφόσον λάβει την απόφαση να αποχωρήσει από το κόμμα, να παραδώσει την έδρα του.
«Ο Μητσοτάκης είναι αυτός που  καίγεται για το θέμα.
Αυτός κρύβεται από πίσω
Είναι ο ηθικός αυτουργός, υπάρχει σχέδιο ανωμαλίας
Ο Τσίπρας το έχει χάσει το παιχνίδι, είναι δεύτερος» τόνισε ο κ.Λεβέντης.
Εφόσον οι δύο αυτοί βουλευτές προχωρήσουν στην ανεξαρτητοποίηση τους, τότε η Ένωση Κεντρώων θα απομείνει με 4 βουλευτές.
Αυτό σημαίνει ότι η Ένωση Κεντρώων χάνει το όριο των πέντε βουλευτών που της επιτρέπει να έχει Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Αυτό με τη σειρά του συνεπάγεται πως ο κ. Λεβέντης χάνει τον τίτλο του αρχηγού ΚΟ και το δικαίωμα τοποθέτησης σε σχετικές συνεδριάσεις, το κόμμα χάνει τα γραφεία του στην Βουλή, τους μετακλητούς υπαλλήλους και πιθανότατα την μια θέση αντιπροέδρου του κοινοβουλίου που καταλαμβάνει ο κ. Μάριος Γεωργιάδης.
Σημειώνεται πως η Ένωση Κεντρώων είχε εκλέξει 9 βουλευτές.
Μέχρι πρότινος είχαν αποχωρήσει από το κόμμα ο Γιώργος Καρράς που πήγε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου που εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και οΓιώργος Κατσιαντώνης που πήγε στην ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης