Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας εν αναμονή Fed - Στο +0,39% και τις 24.033,79 μονάδες ο Nikkei

tags :
Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας εν αναμονή Fed - Στο +0,39% και τις 24.033,79 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,35% στις 27.872 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Τετάρτη (26/9) οι αγορές της Ασίας, μετά τα μεικτά πρόσημα που εμφάνισαν κατά τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Federal Reserve αργότερα εντός της ημέρας.
Οι αναλυτές αναμένουν αύξηση επιτοκίων από τη Fed κατά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης, ενώ περιμένουν μία ακόμα αύξηση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, με τις προοπτικές για το 2019 ωστόσο να είναι λιγότερο ξεκάθαρες.
Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,39% στις 24.033,79 μονάδες, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας, Shinzo Abe, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, προκειμένου να συζητήσουν την προώθηση των διμερών εμπορικών σχέσεων.
Παράλληλα, ο δείκτης S&P/ASX 200 κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,10% στις 6.192,30 μονάδες, με την μετοχή της Rio Tinto να ενισχύεται κατά +1,16% και την BHP Billiton να καταγράφει άνοδο του +1,17%.
Ο δείκτης S&P/NZX 50 στη Νέα Ζηλανδία ενισχύθηκε κατά +0,04% στις 9.349,85 μονάδες, με την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη χώρα να σκαρφαλώνει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2018 κατά το τρέχον έτος, μετριάζοντας τις ανησυχείς που επικρατούν για την πορεία της οικονομίας.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,35% στις 27.872 μονάδες, ανακάμπτοντας μετά την πτώση που είχε σημειώσει τις προηγούμενες ημέρες, με την μετοχή της Tencent να ενισχύεται κατά +0,92%.
Σε ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,92% στις 2.806,82 μονάδες, ενώ παρόμοια άνοδο σημείωσε και ο δείκτης SZSE Component, και συγκεκριμένα στο +0,80% και τις 8.420,54 μονάδες.
Επιπλέον, ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με οριακή πτώση της τάξεως του -0,04% στις 10.974,19 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης STI στη Σιγκαπούρη ενισχύθηκε κατά +0,53% στις 3.253,21 μονάδες.
Πτωτικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο, μετά την άνοδο που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, δεχόμενο πιέσεις από τα σχόλια του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι ο ΟΠΕΚ «ξεσκίζει τον υπόλοιπο κόσμο» στέλνομτας τις τιμές υψηλότερα.
Συγκεκριμένα, το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,05% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 81,22 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά -0,19% στα 72,14 δολ. ανά βαρέλι.
«Τα μέλη του ΟΠΕΚ ξεσκίζουν τον υπόλοιπο κόσμο ως συνήθως και δεν μου αρέσει αυτό, σε κανέναν δεν πρέπει να αρέσει», δήλωσε ο αμερικανικός πρόεδρος, με αφρομή την άνοδο των τιμών σε υψηλά τεσσάρων ετών, προσθέτοντας ότι «υπερασπιζόμαστε πολλά από αυτά τα έθνη για το τίποτα και τότε μας εκμεταλλεύονται δύνοντάς μας υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο».
Τα σχόλια του Donald Trump έρχονται μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να μην προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, παρά τις σχετικές εκκλήσεις του αμερικανού προέδρου.
Σύμφωνα με την αναλύτρια της RBC Capital, Helima Croft, «ο ΟΠΕΚ υπήρξε ένας πολύ καλός ανταποκριτής», καθώς όπως τονίζει η ίδια «έχει προσφέρει ένα σημαντικό αριθμό βαρελιών στην αγορά από τότε που ξεκίνησε τα σχόλια ο πρόεδρος Trump και από τη συνάντηση του Ιουνίου».
Παράλληλα, πιέσεις στο πετρέλαιο ασκεί και η είδηση ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ κατέγραψαν απροσδόκητη άνοδο κατά την περασμένη εβδομάδα.
Όπως ανέφεραν τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 αυξήθηκαν κατά 2,9 εκατ. βαρέλια, στα 400 εκατ. βαρέλια συνολικά, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 1,3 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης