Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Natixis: Η Fed θα υιοθετήσει πιο επιθετικό τόνο λόγω της υψηλής ανάπτυξης

tags :
Natixis: Η Fed θα υιοθετήσει πιο επιθετικό τόνο λόγω της υψηλής ανάπτυξης
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα ανακοινώσει σήμερα (26/9/2018) αύξηση επιτοκίων
Με τους αναλυτές να θεωρούν δεδομένο ότι η Fed θα προχωρήσει σήμερα (26/9/2018) σε αύξηση των επιτοκίων, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο εάν οι ενδείξεις επιτάχυνσης της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ θα κάνουν την κεντρική τράπεζα να αυξήσει τον ρυθμό της αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής.
Στο πλαίσιο αυτό, η σημερινή συνεδρίαση θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το τυπικό τέλος της διευκολυντικής πολιτικής και των χαμηλών επιτοκίων που τέθηκαν σε εφαρμογή για την στήριξη της αμερικανικής οικονομίας μετά το ξέσπασμα της ύφεσης το 2007-2009.
«Οι χρηματοοικονομικές αγορές θα πρέπει να προετοιμαστούν για ένα πιο hawkish τόνο» αναφέρεται σε ανάλυση της Natixis, όπου τονίζεται ότι «ακόμα ένα τρίμηνο ανάπτυξης 4% σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη αύξηση μισθών πιθανότατα θα κάνει τη Fed να γίνει πιο... επιθετική...».
Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,2% το β' τρίμηνο του 2018, τη στιγμή που η προηγούμενη εκτίμηση τοποθετούσε την ανάπτυξη στο 4,1%, ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal περίμεναν η μέτρηση να παραμείνει αμετάβλητη στο 4,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης