Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Κανείς δεν έβαλε την υπογραφή του για να δοθεί η Μακεδονία – Μόνο οι Τσίπρας, Καμμένος, Κοτζιάς

Κικίλιας: Κανείς δεν έβαλε την υπογραφή του για να δοθεί η Μακεδονία – Μόνο οι Τσίπρας, Καμμένος, Κοτζιάς
Πολύ μεγάλη ζημιά στα εθνικά θέματα η Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ο κ.Κικίλιας
Την θέση ότι κανείς έως τώρα δεν είχε βάλει την υπογραφή του για να δοθεί η Μακεδονία κάτι που έπραξαν οι Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος και οι βουλευτές που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Β. Κικίλιας, ο οποίος υποστήριξε πως η συμφωνία με την ΠΓΔΜ κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στα εθνικά θέματα.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Κικίλιας υποστήριξε πως η Συμφωνία των Πρεσπών εντείνει τον αλυτρωτισμό και αφήνει ανοιχτά θέματα για το μέλλον στα Βαλκάνια, τα οποία, όπως είπε, είναι αποσταθεροποιημένα.
«Κάθε Έλληνας βουλευτής έρχεται αντιμέτωπος με την ιστορία του, τις αρχές, τις αξίες του και τη συνείδησή του» είπε ο κ.Κικίλιας κάνοντας και αναφορά στο σποτ της στήριξης από τον Zoran Zaev του «ναι» στο δημοψήφισμα του γειτονικού κράτους.
“Ουσιαστικά παραχαράσσει την ιστορία μας.
Είναι το πιο σημαντικό θέμα το οποίο είχε να διαχειριστεί αυτή η κυβέρνηση και στο οποίο ήρθε ως επισπεύδουσα.
Είναι προφανές ότι οι ΑΝΕΛ τα έχουν βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια τεχνητή ένταση στο 90'.
Η ΝΔ έκανε ό,τι μπορούσε κοινοβουλευτικά, ώστε να αποτραπεί η υπογραφή των Πρεσπών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καθαρός και λέει ότι είναι μια συμφωνία που δεν πρόκειται να κυρώσει.
Η ιστορία μας, η συνείδησή μας, η σοβαρότητά μας ως κόμμα, η διαδρομή μας και τα “όχι” που έχουμε πει στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν μας επιτρέπουν να στηρίξουμε μια τέτοια συμφωνία.
Και όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών, οι Έλληνες θα θυμούνται τι έκαναν οι ΑΝΕΛ τέσσερα χρόνια, τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και τι η Νέα Δημοκρατία σε αυτό το πολύ σοβαρό εθνικό θέμα.
Όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν έβαλε την υπογραφή του για να δοθεί η Μακεδονία.
Μόνο ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά και οι βουλευτές που στηρίζουν τη συμφωνία.
Και θα πάρουν την ευθύνη απέναντι στην Ιστορία» τόνισε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος επιτέθηκε με ιδιαίτερη δριμύτητα στην κυβέρνηση και για τη διαχείριση του προσφυγικού.
«Οι πολίτες γνωρίζουν τι έχει συμβεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη χώρα.
Μια ανάλγητη κυβέρνηση που έχει υπερφορολογήσει τους πάντες, έχει ξεφτιλίσει τη χώρα στα εθνικά θέματα, μας έχει διασύρει παντού και ελέγχεται για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι έχει κάνει 55 ερωτήσεις για το ζήτημα από το 2015 και δεν έχει πάρει καμία απάντηση για το που έχουν πάει αυτά τα 1,6 δις ευρώ.
«Δημιούργησαν τη ντροπή της Μόριας και την κατακραυγή από όλο τον κόσμο.
Αυτοί που φώναζαν για την Αμυγδαλέζα και ήταν, κατά τα λεγόμενά τους, ανθρωπιστές και ευαίσθητοι, δεν μιλούν σήμερα για αυτή τη ντροπή, ούτε μας λένε τι έχουν γίνει τα 1,6 δισ. ευρώ» είπε ο κ.Κικίλιας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης