Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Εκ νέου άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων - Στο 2,91% το 10ετές

Ιταλία: Εκ νέου άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων  - Στο 2,91% το 10ετές
Σύμφωνα με το «Reuters», τα δύο κυβερνώντα κόμματα της Ιταλίας θέλουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2019 να διαμορφωθεί στο 2,4% του ΑΕΠ
(upd) Εκ νέου άνοδο καταγράφουν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ιταλίας, αντιστρέφοντας το θετικό κλίμα που σημειωνόταν νωρίτερα, στον απόηχο δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση συνασπισμού θέλει υψηλότερο έλλειμμα από ό,τι αναμένουν οι αγορές. 
Σύμφωνα με πηγή του κυβερνώντος συνασπισμού που επικαλείται σημερινό (26/9/2018) δημοσίευμα του «Reuters», τα δύο κυβερνώντα κόμματα της Ιταλίας, το Κίνημα 5 Αστέρων και η Λέγκα του Βορρά, θέλουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2019 να διαμορφωθεί στο 2,4% του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με την πηγή, τα δύο κόμματα πιέζουν τον υπουργό Οικονομικών, Giovanni Tria, να εγκαταλείψει την επιμονή του να μην ξεπερνά το έλλειμμα το 2%.
Το δημοσίευμα άσκησε ισχυρές πιέσεις στην αγορά ιταλικών ομολόγων, καθώς η αγορά ανέμενε το έλλειμμα να διαμορφωθεί γύρω στο 2%, ενώ κάποια δημοσιεύματα έκαναν λόγο ακόμη για 1,6% του ΑΕΠ.
Έτσι, περί τις 20:00, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας ενισχύεται -στις ηλεκτρονικές συναλλαγές- κατά 7 μονάδες βάσης, στο 2,91%, από 2,81% νωρίτερα. 


Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο 3,3 μ.β. στο 3,50%, ενώ του 2ετούς ενισχύεται κατά 6,1 μ.β. στο 0,79%.
Νωρίτερα, οι πιέσεις στα ιτλαικά ομόλογα είχαν αποκλιμακωθεί, καθώς μετά τις απειλές του αναπληρωτή πρωθυπουργού, Luigi Di Maio, ότι δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Giovanni Tria, ξεκαθάρισε ότι το «εισόδημα των πολιτών» θα συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2019. 
Ο ιταλός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε επίσης ότι η Ιταλία έχει δεσμευθεί για τη μείωση του δημοσίου χρέους. 
Τα σχόλια του Tria ήρθαν να διαβεβαιώσουν περαιτέρω τους επενδυτές ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα τηρήσει τις δεσμεύσεις προς την ΕΕ και το έλλειμμα για το 2019 θα διαμορφωθεί γύρω στο 2%. 
Σημειώνεται ότι ο Di Maio και ο κυβερνητικός του εταίρος, Matteo Salvini, θέλουν να εφαρμόσουν μέρος των προεκλογικών τους υποσχέσεων, ενώ ο Tria και ο ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte, προσπαθούν να κατεβάσουν τους τόνους ώστε να αποφευχθεί μια αναταραχή στην αγορά ομολόγων και μια μετωπική σύγκρουση με την Κομισιόν και το Βερολίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης