Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξανθός: Δεν είναι προς εκποίηση αλλά για αξιοποίηση τα δημόσια νοσοκομεία που εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο

Ξανθός: Δεν είναι προς εκποίηση αλλά για αξιοποίηση τα δημόσια νοσοκομεία που εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο
Δεν υπάρχει καμία διάθεση και πρόθεση να εκποιήσουμε δημόσια περιουσία υποστήριξε ο υπουργός Υγείας
Την θέση πως δεν θα είναι για εκποίηση αλλά για αξιοποίηση τα δημόσια νοσοκομεία που περιλαμβάνονται στην λίστα με τα ακίνητα του δημοσίου που εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστα Μπαργιώτα αναφορικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν τα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης, Αρτας κ.α. να οδεύουν στο ταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις ο κ.Ξανθός παραδέχθηκε πως «ίσως υπάρχουν και κάποια κτήρια του ΕΣΥ στην λίστα»,
«Δεν είναι για εκποίηση αλλά για αξιοποίηση.
Προφανώς, προφανέστατα δεν υπάρχει καμία διάθεση και πρόθεση να εκποιήσουμε δημόσια περιουσία.
Εκποιήσεις υπήρξαν σε προηγούμενες περιόδους» είπε ο κ.Ξανθός, ο οποίος σχετικά με τις τιμές των φαρμάκων υποστήριξε ότι «η ιδέα μας, είναι να μπουν κριτήρια, εισοδηματικά ή άλλων αναγκών με βάση την χρονιότητα της νόσου ώστε να υπάρξει αισθητή ελάφρυνση στο κόστος».
«Αντιλαμβάνεστε όμως ότι δεν είναι σωστό αλλά θέλει δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα» υποστήριξε ο κ.Ξανθός, ο οποίος έκανε λόγο για «ανώμαλη προσγείωση» της κυβέρνησης το 2015 «στην σκληρή πραγματικότητα για απεγκλωβισμό από το μνημόνιο».
«Δεν τα καταφέραμε.
Κάναμε μεγάλη υποχώρηση, θέσαμε όμως το συμβιβασμό στην κρίση του κόσμου και η κοινωνία μας έδωσε εντολή να υλοποιήσουμε μέσα σε μνημόνιο μια πολύ πιο ανακουφιστική και ευαίσθητη πολιτική ιδιαίτερα στην υγεία.
Αντιμετωπίσαμε σε δύσκολο περιβάλλον και σε διαδικασία βίαιης ωρίμανσης τα προβλήματα και ικανοποιήσαμε δύο – τρεις κοινωνικές ανάγκες που ήταν ακάλυπτες» είπε ο κ.Ξανθός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης