Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για πρώτη φορά ένας μη Γερμανός «στο τιμόνι» της αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler

tags :
Για πρώτη φορά ένας μη Γερμανός «στο τιμόνι» της αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler
Ο Kallenius, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου, θα αντικαταστήσει τον Dieter Zetsche στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου
Ένας μη Γερμανός, ο Ola Kallenius, θα αναλάβει το τιμόνι της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler, για πρώτη φορά στην ιστορία της. 
Ο Kallenius, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου, θα αντικαταστήσει τον Dieter Zetsche στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου.
Ο νέος CEO θα διαδεχθεί τον προκάτοχό του δύο χρόνια νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί, καιώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παλεύει να ανακάμψει από το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων.
O Σουηδός Kallenius θα αναλάβει καθήκοντα το 2019, ενώ ο Zetche θα τοποθετηθεί το διοικητικό συμβούλιο το 2021, ώστε στη συνέχεια να αναλάβει καθήκοντα προέδρου.
Όπως σχολιάζουν τα διεθνή μέρα ενημέρωσης, είναι όντως πολύ δύσκολο για την Daimler να κόψει τους δεσμούς με τον Zetsche, καθώς η συνεισφορά του στην ανάκαμψη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν καθοριστική.
Ωστόσο, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο στη συμμετοχή της εταιρείας στην Diesel Gate θα μπορούσε κανείς να υποψιαστεί ότι ο Kallenius αναμένεται να «κουβαλήσει» το βάρος της κριτικής και των συνεπειών του σκανδάλου, ενώ ο Zetsche θα επιχειρήσει να αποκταστήσει τη φήμη του, πριν αναλάβει τη θέση του προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης