Τελευταία Νέα
Διεθνή

Enria (Ιταλία) και Donnery (Ιρλανδία) οι βασικοί υποψήφιοι για τη θέση της Nouy στον SSM

Enria (Ιταλία) και Donnery (Ιρλανδία) οι βασικοί υποψήφιοι για τη θέση της Nouy στον SSM
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αναμένεται να λάβει την τελική του απόφαση σχετικά με τη λίστα των υποψηφίων αργότερα σήμερα 
Η Sharon Donnery από την Ιρλανδία και ο Andrea Enria από την Ιταλία θα είναι πιθανώς οι τελικοί επικρατέστεροι υποψήφιοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τη θέση του επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), όπως μεταδίδει σήμερα (26/9/2018) το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση της διαδικασίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αναμένεται να λάβει την τελική του απόφαση σχετικά με τη λίστα των υποψηφίων για τη θέση της Daniele Nouy αργότερα σήμερα και στη συνέχεια θα συμβουλευτεί μια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πριν περιορίσει τη λίστα σε έναν μόνο υποψήφιο αργότερα αυτό το φθινόπωρο.
Ο «νικητής» θα αναλάβει την εποπτεία ενός κλάδου που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα που «κληρονόμησε» από την τελευταία οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, συμπεριλαμβανομένων των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), των ριψοκίνδυνων συμβάσεων παραγώγων και των «φτωχών» κερδών.
Η Donnery, αναπληρώτρια επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας, θεωρείται το φαβορί, καθώς δείχνει να απολαμβάνει τη στήριξη της Γερμανίας, λόγω της επιθετικής της στάσης απέναντι στη συσσώρευση τεράστιων ποσών μη εξυπηρετούμενων δανείων, όπως αναφέρουν πηγές του «Reuters».
Ωστόσο, ο Enria, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ), θεωρείται επίσης δυνατός υποψήφιος.
Οι Έλληνες τραπεζίτες θα «καλόβλεπαν» τον Enria για τη θέση, καθώς θα ανέμεναν από τον Ιταλό υποψήφιο μια ηπιότερη στάση απέναντι στα επισφαλή δάνεια, ένα πρόβλημα που παραμένει έντονο για τις τράπεζες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία, όπως επίσης στην Πορτογαλία και στην Κύπρο.
Οι πηγές του «Reuters» αναφέρουν επίσης ότι το φύλο μπορεί επίσης να διαδραματίσει έναν σημαντικό παράγοντα στη διαδικασία, καθώς η ΕΚΤ δείχνει μια τάση υπέρ του διορισμού γυναικών σε κορυφαίες θέσεις, όταν μάλιστα η αποχώρηση της Nouy θα μειώσει περαιτέρω τον αριθμό των γυναικών στις ηγετικές θέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης