Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση 1% για το πετρέλαιο μετά την άνοδο των αμερικανικών αποθεμάτων - Στα 81,36 δολ. το Brent

Πτώση 1% για το πετρέλαιο μετά την άνοδο των αμερικανικών αποθεμάτων - Στα 81,36 δολ. το Brent
Στα 71,57 δολάρια διαμορφώθηκε το αμερικανικό ελαφρύ αργό
Η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου αλλά και η κατοχύρωση κερδών, μετά το ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων, αποτέλεσαν τις βασικές αιτίες για τη σημαντική διόρθωση που καταγράφηκε στις τιμές του μαύρου χρυσού.
Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου για το Brent να σημειώσει πτώση της τάξης του 0,65% και να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 81,34 δολαρίων.
Ισχυρότερες οι πιέσεις για το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI), το οποίο αποδυναμώθηκε 1% για να καταλήξει στο επίπεδο των 71,57 δολαρίων.



Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία ενέργειας (ΕΙΑ), τα αμερικανικά αποθέματα σημείωσαν την προηγούμενη εβδδομάδα αύξηση, για πρώτη φορά μετά από πέντε διαδοχικές μειώσεις.
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια, στα 396 εκατ. βαρέλια, την εβδομάδα έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μια μείωσή τους κατά 1,3 εκατ. βαρέλια.



Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια αύξηση των αποθεμάτων κατά 2,9 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια αύξηση κατά 788.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, υποχώρησαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση κατά 752.000 βαρέλια.
Οι αμερικανικές εισαγωγές μειώθηκαν κατά 495.000 βαρέλια την ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης