Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας: Υπό τον έλεγχο της Κομισιόν τα κονδύλια για τους μετανάστες

Ρήγας: Υπό τον έλεγχο της Κομισιόν τα κονδύλια για τους μετανάστες
Υπό τον έλεγχο της Κομισιόν τα κονδύλια για τους μετανάστες, διαβεβαιώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας
Τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τη μεταναστευτική κρίση έχουν συστηματικά ελεγχθεί από την Κομισιόν, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας.
«Έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για τον έλεγχο των κονδυλίων με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Κωσταράκου, ο οποίος μίλησε για 1,6 δισ. ευρώ», ανέφερε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.
«Τα συγκεκριμένα χρήματα αφορούν την περίοδο μέχρι το 2021.
Υπάρχουν ειδικές συμβάσεις, οι οποίες υλοποιούνται με ειδικούς τρόπους.
Από την ώρα που ανέλαβα, καταφέραμε σε ταχύτατο χρόνο να προχωρήσουν οι συμβάσεις που αφορούν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας.
Το ίδιο ισχύει και για τη σίτιση και για τη διόρθωση γενικότερων προβλημάτων, τα οποία υπάρχουν σε ορισμένα ΚΥΤ», συμπλήρωσε.
Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε ότι «η εικόνα που έχουμε, είναι ότι δεν υπάρχει κάτι που να αφορά το σύνολο της διαχείρισης».
«Το αν έχει γίνει κάποιο λάθος στην όποια διαδικασία, αυτό είναι άλλο πράγμα».
Δεν παρέλειψε να επισημάνει, επίσης, ότι «σε κάθε περίπτωση μιλάμε για διαδικασίες οι οποίες είναι πάρα πολύ αυστηρές».
Διαβεβαίωσε δε, ότι «υπάρχει έλεγχος ο οποίος γίνεται πάντα και συστηματικά, τόσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού».
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, οι ευρωπαϊκές αρχές για την Καταπολέμηση της Απάτης έχουν ξεκινήσει έρευνα για το ενδεχόμενο κακοδιαχείρισης των κονδυλίων για τη σίτιση των αιτούντων άσυλο.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι σήμερα δεν έχει στοιχεία για κακοδιαχείριση κονδυλίων ως προς το μεταναστευτικό από την Ελλάδα, ωστόσο αποφάσισε να ζητήσει από την OLAF να ξεκινήσει έρευνα, διότι υπήρξαν κατηγορίες, οι οποίες δεν προήλθαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», διευκρίνισε σήμερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης