Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Δικαστικά Μαραθώνα – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Κεφαλονιά, Αχαΐα και Αρκαδία

tags :
Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Δικαστικά Μαραθώνα – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Κεφαλονιά, Αχαΐα και Αρκαδία
Τις επιχειρήσεις κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Δικαστικά Μαραθώνα, η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε δασική έκταση κοντά σε κατοικημένη περιοχή.
Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, αυτό επιτεύχθηκε ύστερα από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους.
Πλέον, όπως αναφέρεται δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή, ενώ σημειώνεται ότι αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα.
Εν τω μεταξύ, σκληρή μάχη με τις φλόγες και τους πολύ ισχυρούς ανέμους έδωσε όλο το βράδυ η Πυροσβεστική και στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα στην χώρα.
Η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς στο χωριό Ζόλα στην Κεφαλονιά είναι αρκετά καλή καθώς η πυρκαγιά είναι σε ύφεση.
Σημειώνεται πως για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν μερικά σπίτια στο βόρειο τμήμα του χωριού ενώ με εντολή της Αστυνομίας απομακρύνθηκαν από το χωριό όλα τα αυτοκίνητα.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που αναπτύχθηκε σε τρία μέτωπα, έλαβαν μέρος 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος καθώς και εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας της περιοχής.
Υπό έλεγχο τέθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και η φωτιά στη δυτική Αχαΐα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αράξο.
Στην περιοχή επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα με 16 άτομα, που προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από το δάσος της Στροφυλιάς.
Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Λουτρά Αρκαδίας, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, και αυτή η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.
Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με 12 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης