Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Cenergy: Αύξηση 17% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών στο α΄εξάμηνο 2018, στα 451 εκατ. ευρώ

tags :
Cenergy: Αύξηση 17% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών στο α΄εξάμηνο 2018, στα 451 εκατ. ευρώ
Μεγάλος όγκος ανεκτέλεστων παραγγελιών ύψους 690 εκατ. ευρώ
Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 17% κατέγραψε η Cenergy Holdings στο α΄εξάμηνο του 2018, σε σχέση με το α΄εξάμηνο του 2017, με ανάληψη μεγάλων έργων.
Ειδικότερα, η Cenergy Holdings ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το εξάμηνο που έληξε την 30ή Ιουνίου 2018 μαζί με την έκδοση της Ενδιάμεσης Έκθεσης για το εξάμηνο που έληξε την ίδια ημερομηνία.

Συνοπτικά, η εταιρία εμφάνισε:  

-17% αύξηση κύκλου εργασιών σε σχέση με το 1ο εξάμηνο του 2017 με ανάληψη μεγάλων έργων.
- 14% αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας (a-EBITDA) σε σχέση με το 1ο εξάμηνο του 2017.
-Μεγάλο όγκο ανεκτέλεστων παραγγελιών ύψους 690 εκ. ευρώ.

Οικονομική ανασκόπηση

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 17% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκε σε 451 εκ. ευρώ (1ο εξάμηνο 2017: 358 εκ. ευρώ).
Αυτή η αύξηση οφείλεται κυρίως στους βελτιωμένους όγκους πωλήσεων και την εκτέλεση αρκετών ενεργειακών έργων κατά τη διάρκεια του 2018.
Συνέπεια των ανωτέρω, καθώς και λόγω του βελτιωμένου μείγματος έργων έναντι του 1ου εξαμήνου του 2017, τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (a-EBITDA) ανήλθαν σε 27,9 εκ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 (1ο εξάμηνο 2017: 24,5 εκ. ευρώ).
Τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (a-EBIT) διαμορφώθηκαν στα 16,3 εκ. ευρώ (1ο εξάμηνο 2017: 13,5 εκ. ευρώ).
Οι ζημιές προ φόρου εισοδήματος ανήλθαν σε 2,4 εκ. ευρώ έναντι ζημιών 1,2 εκ. ευρώ κατά το 1ο εξάμηνο του 2017.
Οι ζημιές της περιόδου διαμορφώθηκαν σε 1,1 εκ. ευρώ έναντι ζημιών 0,9 εκ. ευρώ κατά το 1o εξάμηνο του 2017.
Ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε κατά 19,3% και ανήλθε σε 453 εκ. ευρώ με σκοπό τη χρηματοδότηση ενεργειακών έργων υπό εκτέλεση και του προγραμματισμένου επενδυτικού προγράμματος για την αύξηση της δυναμικότητας του εργοστασίου της Fulgor.
Επί του παρόντος, το χαρτοφυλάκιο ανεκτέλεστων παραγγελιών της Cenergy Holdings ανέρχεται σε 690 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικά νέα έργα που ανατέθηκαν τους τελευταίους μήνες.
Εκκρεμούν ακόμα πολλοί άλλοι διαγωνισμοί και η Εταιρία αναμένει την ανάθεση περισσότερων νέων έργων κατά τη διάρκεια του 2ου εξαμήνου του 2018.

Τάσεις της αγοράς

• Σημειώθηκε δυναμικότερη από το αναμενόμενο αύξηση ενεργειακών έργων και έργων τηλεπικοινωνιών στις ευρωπαϊκές αγορές. Η αυξανόμενη ζήτηση αποτυπώθηκε στη θετική εξέλιξη των τιμών.
• Ενδείξεις βελτίωσης στον κλάδο των προϊόντων καλωδίων (commodities business) στην Ευρώπη, μετά την επιβράδυνση των τελευταίων 18 μηνών.
• Αβεβαιότητα στον κλάδο των σωλήνων χάλυβα λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας για δασμούς antidumping μεταξύ των ΗΠΑ, της Ελλάδας και άλλων πέντε χωρών, καθώς και λόγω των δασμών που επιβλήθηκαν βάσει της διαδικασίας «Section 232» (του νόμου για την προώθηση του εμπορίου του 1962) σε προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου. Εντούτοις, έχουν ήδη αναληφθεί μέτρα και πρωτοβουλίες για να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστική και οικονομική θέση της Σωληνουργεία Κορίνθου και να μετριαστούν τυχόν αρνητικές επιδράσεις.
Η Cenergy Holdings και οι εταιρίες της σημειώνουν στην ανακοίνωση ότι είναι έτοιμες να επωφεληθούν από τις βελτιούμενες συνθήκες της αγοράς στον τομέα της ενέργειας, στοχεύοντας στην ενίσχυση της θέσης τους ανάμεσα στις πρωτοπόρες σε τεχνολογία εταιρείες στον τομέα των λύσεων μεταφοράς ενέργειας και δεδομένων. Χάρη στις πρόσφατες επενδύσεις, το στρατηγικό πρόγραμμα ανάληψης νέων υποθαλάσσιων έργων εξελίσσεται όπως αναμενόταν.

Εργοστάσιο της θυγατρικής της εταιρίας Fulgor, Σουσάκι Κορινθίας



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης