Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές για τον χρυσό στον απόηχο Fed - Στο -0,01% και τα 1.199 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακές μεταβολές για τον χρυσό στον απόηχο Fed - Στο -0,01% και τα 1.199 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο παραμένει ενισχυμένο μετά την απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια
Αμετάβλητη παραμένει σήμερα Πέμπτη (27/9) η τιμή του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να βρίσκεται εντός του εύρους των 1.200 δολ. ανά ουγγιά, μετά την απόφαση της Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκιά της για τρίτη φορά κατά το τρέχον έτος.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,01% στα 1.199 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ ενισχύεται κατά +0,32% στι 94,18 μονάδες.
Χθες (26/9) η Fed ανακοίνωση του βασικού της επιτοκίου κατά 0,25% στο 2 με 2,25%, γεγονός που οφείλεται στους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.
Σημειώνεται ότι κατά τις προηγούμενες ημέρες ο χρυσός είχε παραμένει πάνω από το «ψυχολογικό όριο» των 1.200 δολ. ανά ουγγιά, καθώς η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed είχε ήδη αποτιμηθεί από την αγορά.
Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν να υπάρξει μία ακόμα άνοδος των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, ενώ σε περίπτωση που η Fed διατηρήσει την τρέχουσα πολιτική της και το επόμενο έτος, το δολάριο αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου στο ασήμι παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,50% στα 14,42 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που η τιμή συμβολαίου της πλατίνας παραδόσεων Ιανουαρίου υποχωρεί οριακά κατά -0,01% στα 829 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης