Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές εν μέσω εμπορικών εντάσεων - Στο -0,99% και τις 23.796,74 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές εν μέσω εμπορικών εντάσεων - Στο -0,99% και τις 23.796,74 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,36% στις 27.718 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (27/9) οι αγορές στην Ασία, στον απόηχο της απόφασης από τη Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκιά της, την ίδια στιγμή που οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παραμένουν στο επίκεντρο.
Χθες (26/9) ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, κατηγόρησε της Κίνα ότι προσπαθεί να παρέμβει στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, ως αντίδραση για την στάση που διατηρεί ο ίδιος στα εμπορικά ζητήματα.
«Δυστυχώς, διαπιστώσαμε ότι η Κίνα προσπαθεί να πρέμβει στις επερχόμενες εκλογές μας του 2018 που έρχονται τον Νοέμβριο, εναντίον της διοίκησής μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Donald Trump, προσθέοντας ότι «δεν μας θέλουν να κερδίσουμε γιατί είμαι ο πρώτος πρόεδρος που αμφισβητεί την Κίνα στο εμπόριο».
Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη της χώρας στις αμερικανικές εκλογές, αναφέρεοντας ότι «η Κίνα ακολουθούσε πάντα την πολιτική της μη παρέμβασης στις υποθέσεις άλλως χωρών».
Τα παραπάνω γεγονότα είχαν ως αποτέλεσμα ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα να αντιστρέψει τα κέρδη που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, κλείνοντας στο -0,54% και τις 2.791,78 μονάδες, ενώ μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο -1,02% και τις 8.334,75 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,36% στις 27.718 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,18% στις 6.181,20 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία υποχώρησε κατά -0,99% στις 23.796,74 μονάδες, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας, Shinzo Abe, αναμένεται να ξεκινήσει το ερχόμενο διάστημα συνομιλίες με τον αμερικανό πρόεδρο για το εμπόριο.
Αντίθετα, ο δείκτης KOSPI στη Νότια Κορέα έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,70% στις 2.355,43 μονάδες, μετά από την αργία των προηγούμενων ημερών, ενώ με κέρδη έκλεισε και ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο +0,55% και τις 11.034,19 μονάδες.
Σε ότι αφορά τον δείκτη STI στην Σιγκαπούρη, σημειώθηκε άνοδος για 7η συνεχόμενη ημέρα, το μεγαλύτερο σερί για το τρέχον έτος, και συγκεκριμένα στο +0,35% και τις 3.247,99 μονάδες.
Άνοδο καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, παρά το γεγονός ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ κατέγραψαν απροσδόκητη άνοδο κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το Brent καταγράφει ενισχύεται κατά +1,09% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 81,67 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,23% στα 72,45 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου, αυξήθηκαν κατά 1,85 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν πτώση της τάξεως των 1,27 εκατ. βαρελιών.
Παρά την άνοδο των αποθεμάτων, οι τιμές εξακολουθούν να δέχονται στήριξη από τις επερχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ προς το Ιράν, οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν έλλειψη στην αγορά ενέργειας.
Κατά το τρέχον έτος η παραγωγή του Ιράν έφτασε τα 3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, τα οποία αντιστοιχούν στο 3% της παγκόσμιας κατανάλωσης.
«Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σε δυναμικό τομέα εν μέσω ανησυχιών ότι οι κυρώσεις στις εξαγωγές ιρανικού αργού θα έχουν ως αποτέλεσμα πιο περιορισμένες φυσικές συνθήκες αγοράς, μόλις τεθούν σε εφαρμογή τον Νοέμβριο», δήλωσε ο αναλυτής στην OANDA, Stephen Innes, προσθέτοντας παράλληλα ότι «οι αγορές μπορεί ακόμα να υποτιμούν την απώλεια των προμηθειών από τις κυρώσεις του Ιράν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης