Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Η οικονομία μας δεν πρόκειται να καταρρεύσει υπό τις απειλές των ΗΠΑ - Δεν μας φοβίζουν οι ενέργειες της Ουάσιγκτον

Κίνα: Η οικονομία μας δεν πρόκειται να καταρρεύσει υπό τις απειλές των ΗΠΑ - Δεν μας φοβίζουν οι ενέργειες της Ουάσιγκτον
Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας χαρακτήρισε τις σκέψεις ορισμένων αμερικανών πολιτικών ως «γελοίες»
Σαφές μήνυμα προς τις ΗΠΑ έστειλε σήμερα (27/9) η Κίνα, με το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας να τονίζει ότι η οικονομία της χώρας δεν πρέκειται να καταρρεύσει υπό τις απειλές της Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του κινεζικού Υπουργείου, «η οικονομία της Κίνας δεν θα καταρρεύσει υπό τις απειλές των ΗΠΑ», προσθέτοντας παράλληλα ότι «οι αμερικανοί αξιωματούχοι δεν πρέπει να υποτιμούν την αποφασιστικότητα και τις δυνατότητες της Κίνας».
Παράλληλα, το Υπουργείο ανέφερε πως «ορισμένες σκέψεις των πολιτικών των ΗΠΑ είναι γελοίες», καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι «οι αμερικανικές ενέργειες δεν θα φοβίσουν την Κίνα».
«Η Κίνα ελπίζει ότι οι εμπορικές τριβές με τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να επιλυθούν, αλλά έχει προεροιμαστεί για όλα τα ενεδεχόμενα», υπογραμμίζει το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας.
Από την πλευρά του, το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών προέτρεψε τις ΗΠΑ «να σταματήσουν να κάνουν πράγματα που προκαλούν ζημιές στις διμερείς σχέσεις», μετά τις κατηγορίες του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι το Πεκίνο προσπαθεί να παρέμβει στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, ως αντίδραση για την στάση που διατηρεί ο ίδιος στα εμπορικά ζητήματα.
«Δυστυχώς, διαπιστώσαμε ότι η Κίνα προσπαθεί να πρέμβει στις επερχόμενες εκλογές μας του 2018 που έρχονται τον Νοέμβριο, εναντίον της διοίκησής μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Donald Trump, προσθέοντας ότι «δεν μας θέλουν να κερδίσουμε γιατί είμαι ο πρώτος πρόεδρος που αμφισβητεί την Κίνα στο εμπόριο».
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη της χώρας στις αμερικανικές εκλογές, αναφέρεοντας ότι «η Κίνα ακολουθούσε πάντα την πολιτική της μη παρέμβασης στις υποθέσεις άλλως χωρών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης