Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Υποχώρησε περαιτέρω η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο 2018, στις -2,9 μονάδες

Eurostat: Υποχώρησε περαιτέρω η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο 2018, στις -2,9 μονάδες
Τα στοιχεία της Eurostat για την καταναλωτική εμπιστοσύνη επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Παραιτέρω πτώση σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζω΄νης για τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (27/9) στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της προηγούμενης εβδομάδας.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που αφορά την ενιαία νομισματική ένωση υποχώρησε στις -2,9 μονάδες, έναντι -1,9 μονάδων τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αντίστοιχος δείκτης κατέγραψε σημαντική πτώση στις -2,8 μονάδες, έναντι 0 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Σε ότι αφορά το επενδυτικό κλίμα, δεν σημειώθηκε κάποια μεταβολή σε μηνιαία βάση, με τον δείκτη να παραμένει στις 1,21 μονάδες, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών στις 1,19 μονάδες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η πτώση που σημειώθηκε στις προσδοκίες για την παραγωγή αντισταθμίστηκε από την άνοδο που σημειώθηκε στις προσδοκίες για τις συνολικές παραγγελίες και τις μελλοντικές εξαγωγές.
Επιπλέον, η Eurostat δημοσίευσε και τα στοιχεία που αφορούν τη συνολική οικονομική εμπιστοσύνη, με τον δείκτη να συνεχίζει την πτωτική πορεία των προηγούμενων μηνών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 110,9 μονάδες, έναντι 111,6 μονάδων τον Αύγουστο 2018, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2017.
Παρά το γεγονός ότι ο δείκτης παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα, εξακολουθεί να υποδεικνύει σημάδια προβληματισμού που επικρατούν αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Γερμανία και την Ιταλία.
Ωστόσο, οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό συνέχισαν να καταγράφουν άνοδο, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στις 20,1 μονάδες, έναντι 18,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης