Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σταθερό το outlook των κινεζικών τραπεζών – Άνω του 6% η ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια

Moody's: Σταθερό το outlook των κινεζικών τραπεζών – Άνω του 6% η ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια
Σταθερό το outlook των κινεζικών τραπεζών από τη Moody's
Σε σταθερές διατήρησε τις προοπτικές (outlook) επαναξιολόγησης (12-18 μηνών) των κινεζικών τραπεζών η Moody's Investors Service, επικαλούμενη το γεγονός ότι οι εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ θα ενθαρρύνουν τις αρχές να εστιάσουν στην «ενθάρρυνση της απομόνωσης και τη διατήρηση της ανάπτυξης».
«Αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει σε ένα λειτουργικό περιβάλλον που θα στηρίξει την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων.
Ωστόσο, υποδεικνύει ότι η έκθεση της χώρας στη μόχλευση θα συρρικνωθεί με πιο αργό ρυθμό», σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος.
Όσον αφορά ειδικότερα το περιβάλλον λειτουργίας, η Moody's κάνει λόγο για συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα, η οποία επωφελείται από τις ευνοϊκές πολιτικές και τη σταδιακή αλλαγή της οικονομικής διάρθρωσης σε τομείς με υψηλότερη προστιθέμενη αξία.
Ο οίκος αναμένει ανάπτυξη μεταξύ 6% και 6,5% για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, τα αμέσως επόμενα χρόνια.
«Ηανάπτυξη, σε συνδυασμό με την επιστροφή ορισμένων δραστηριοτήτων σκιώδους τραπεζικής στους ισολογισμούς των τραπεζών, θα στηρίξουν τη σταθερή αύξηση των δανείων από τις τράπεζες».
Σε ό,τι αφορά στην ποιότητα του ενεργητικού, η Moody's αναφέρει ότι οι τράπεζες παρουσιάζουν σταθερή ποιότητα ενεργητικού, αλλά και αυξημένο κίνδυνο που συνδέεται με τους αδύναμους δανειολήπτες.
Βέβαια, εκτιμάται ότι οι αποπληρωμές δανείων θα σταθεροποιηθούν, λόγω σταθερής οικονομικής ανάπτυξης και βελτιωμένων εταιρικών οικονομικών.
«Παρ 'όλα αυτά, η εταιρική μόχλευση παραμένει υψηλή και ο κίνδυνος είναι αυξημένος για ορισμένους δανειολήπτες με υψηλή μόχλευση και ζημίες».
Η διαφάνεια θα βελτιωθεί, λόγω των αυστηρότερων ρυθμίσεων για αναγνώριση των προβληματικών δανείων, επισημαίνεται.
Ως προς την κεφαλαιοποίηση, ο οίκος εκτιμά ότι τα επίπεδα κεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα παραμείνουν σε γενικές γραμμές σταθερά και επαρκή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης