Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σλοβακία: Συλλήψεις υπόπτων για τη δολοφονία δημοσιογράφου Jan Kuciak

Σλοβακία: Συλλήψεις υπόπτων για τη δολοφονία δημοσιογράφου Jan Kuciak
Συλλήψεις υπόπτων για τη δολοφονία δημοσιογράφου Jan Kuciak
Στη σύλληψη υπόπτων για τον φόνο του Jan Kuciak, δημοσιογράφου που ερευνούσε για υποθέσεις διαφθοράς, και της μνηστής του, προχώρησε η αστυνομία της Σλοβακίας, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 
Η είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε από δικηγόρο της οικογένειας του δημοσιογράφου, η δολοφονία του οποίου πριν από επτά μήνες συγκλόνισε τη Σλοβακία και προκάλεσε οργή για τη δημόσια διαφθορά και τις μεγαλύτερες διαμαρτυρίες στη χώρα από την πτώση του κομμουνισμού το 1989.
Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι άνθρωποι έχουν συλληφθεί.
Η δολοφονία του άτυχου δημοσιογράφου πυροδότησε πολιτική κρίση στη Σλοβακία, που οδήγησε, μάλιστα, στην παραίτηση του πρωθυπουργού Robert Fico, μετά μαζικές διαδηλώσεις.
Ο Πρόεδρος Andrej Kiska αποδέχθηκε την παραίτηση του Robert Fico κατά τη διάρκεια τελετής και ανέθεσε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Peter Pellegrini, να αναλάβει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
Οι δολοφονίες του 27χρονου και της αρραβωνιαστικιάς του, οι οποίοι έπεσαν νεκροί από σφαίρες στο σπίτι τους, προκάλεσαν σοκ στη χώρα και αναζωπύρωσαν τον δημόσιο διάλογο για την ελευθερία του Τύπου και τη διαφθορά, τόσο στη Σλοβακία όσο και στην Ευρώπη.
Ιταλοί επιχειρηματίες αναφέρονταν στην έρευνα που πραγματοποιούσε για τη διαφθορά σε υψηλό επίπεδο.
Ο άτυχος δημοσιογράφος ήταν έτοιμος να δημοσιεύσει ένα άρθρο για την διαφθορά σε υψηλόβαθμο επίπεδο, στην οποία εμπλέκεται η ιταλική μαφία και πολιτικοί του μικρού αυτού κράτους της Ευρωζώνης, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε ο ενημερωτικός ιστότοπος στον οποίο εργαζόταν.
Ο 27χρονος εργαζόταν για τον ιστότοπο aktuality.sk, που ανήκει στον γερμανικό όμιλο Axel Springer και στον ελβετικό Ringier.
Εξειδικευόταν σε υποθέσεις διαφθοράς, μεταξύ των οποίων αυτές που αφορούσαν πιθανούς δεσμούς ανάμεσα στον επιχειρηματικό κόσμο και το κόμμα SMER-SD του πρωθυπουργού Robert Fico.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης