Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Δεν παραιτούμαι για το καλό της πατρίδας – Αν το έκανα θα επικρατούσε χάος

tags :
Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Δεν παραιτούμαι για το καλό της πατρίδας – Αν το έκανα θα επικρατούσε χάος
Ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ υπέκυψε στις πιέσεις και στα τελεσίγραφα των Salvini, Di Maio
Η συμφωνία στην οποία κατέληξε χθες το βράδυ η ιταλική κυβέρνηση των Salvini – Di Maio – Conte για έλλειμμα ύψους 2,4% του ΑΕΠ φέρνει σε πραγματικά δυσχερή θέση τον υπουργό Οικονομικών, Giovanni Tria.
Μια και ο Tria όλο το προηγούμενο διάστημα επέμενε πως το έλλειμμα δεν θα έπρεπε να ξεπεράσει το 2% του ΑΕΠ προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις όχι μόνο από την ΕΕ αλλά και από τις αγορές και τους επενδυτές.
Για αυτό και πρότεινε πως το έλλειμμα θα έπρεπε να κυμανθεί μεταξύ του 1,6% και 1,9% του ΑΕΠ.
Κατόπιν των χθεσινών εξελίξεων είναι εμφανές πως ο Tria βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και τελικά υπέκυψε στις πιέσεις και στα τελεσίγραφα των Salvini και Di Maio.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο – La Stampa, La Repubblica – o Tria και παρά την «ήττα» του δεν πρόκειται να υποβάλλει την παραίτηση του από τη θέση του ΥΠΟΙΚ.
Όπως αναφέρεται, ο Tria κατόπιν αυτών των εξελίξεων υποστήριξε ότι θα παραμείνει στη θέση του για το καλό της πατρίδας, καθώς φέρεται να εκτίμησε πως τυχόν αποχώρηση του από τη θέση του ΥΠΟΙΚ θα ήταν μια κίνηση με πολύ βαθύτερες συνέπειες από την αύξηση του ποσοστού του ελλείμματος καθώς θα οδηγούσε την Ιταλία στο χάος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης