Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dijsselbloem: Τα ελληνικά προγράμματα ήταν πολύ σκληρά και με πολλές αποτυχίες - Δεν είναι επιτυχία η έξοδος από τα μνημόνια

Dijsselbloem: Τα ελληνικά προγράμματα ήταν πολύ σκληρά και με πολλές αποτυχίες - Δεν είναι επιτυχία η έξοδος από τα μνημόνια
Ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, παραδέχεται ότι τα ελληνικά προγράμματα ήταν πολύ σκληρά
Στην παραδοχή ότι τα ελληνικά προγράμματα ήταν πολύ σκληρά και με πολλές αποτυχίες προχώρησε ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, επισημαίνοντας μάλιστα ότι υπό αυτό πρίσμα δεν θα πρέπει να θεωρείται επιτυχία η εξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια.
«Κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ως μεγάλη επιτυχία την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα διάσωσης.
Όμως δε νομίζω ότι μπορούμε να το πούμε αυτό, γιατί τα προγράμματα είχαν πολύ μεγάλη διάρκεια, ήταν πολύ σκληρά με πολλές αποτυχίες» δήλωσε στη γαλλική υπηρεσία του Euronews.
Ο ίδιος θυμάται ότι στη διάρκεια της θητείας του, είχε κατηγορηθεί ότι δε δείχνει αρκετή συμπόνια.
Είχε μάλιστα γίνει πρωτοσέλιδο η δήλωσή του: «Δεν μπορείτε να δαπανάτε τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητάτε βοήθεια».
Η δήλωσή του αυτή είχε θεωρηθεί προσβλητική για τις χώρες του Νότου και είχε εκληφθεί ως ξενοφοβική και ρατσιστική.
Σύμφωνα με το Euronews, ο Dijsselbloem εμφανίζεται σήμερα αμήχανος όσον αφορά εκείνη τη δήλωση και ερωτηθείς για το θέμα δηλώνει ότι «θα την είχε διατυπώσει διαφορετικά εάν είχε την ευκαιρία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης