Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μάνθος (Aenaon Markets): Ιταλικός δάκτυλος βάζει φρένο στην άνοδο του ΧΑ

tags :
Μάνθος (Aenaon Markets): Ιταλικός δάκτυλος βάζει φρένο στην άνοδο του ΧΑ
Τεχνικό ζητούμενο για την ερχόμενη εβδομάδα είναι η δυνατότητα άρνησης του δείκτη να κινηθεί εκ νέου προς τη ζώνη στήριξης των 685 με 675 μονάδων
Ιταλικός δάκτυλος τερμάτισε άδοξα την προσπάθεια του Γενικού Δείκτη να περάσει πάνω από τις τεχνικές συμπληγάδες των 710 με 700 μονάδων αναιρώντας το σενάριο ανοδικής συνέχειας προς το επόμενο επίπεδο αντίστασης των 735 μονάδων, σημειώνει ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Aenaon Markets, στο τεχνικό του σχόλιο για την αγορά .
Το τεχνικό ζητούμενο για την ερχόμενη εβδομάδα είναι η δυνατότητα άρνησης του δείκτη να κινηθεί εκ νέου προς τη ζώνη στήριξης των 685 με 675 μονάδων.
Γεγονός, που μπορεί να ανανεώσει τις δυνάμεις των αγοραστών για μια νέα προσπάθεια διάσπασης των 700 μονάδων.
Αντιθέτως όμως η καθοδική διάτρηση των 675 μονάδων θα δώσει περιθώριο κίνησης προς το πολυαναφερόμενο επίπεδο στήριξης των 660 μονάδων.
Την περιοχή αντίστασης των 1855 με 1865 μονάδων χτύπησε ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 δίχως όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα ανοδικής διαφυγής προς το επόμενο βήμα των 1892 μονάδων.
Το τεχνικό αυτό στοιχείο ανοδικής αδυναμίας έχει επιφέρει ένα έντονο πτωτικό  pullback  προς το όριο των 1810 με 1800 μονάδων αφήνοντας για ακόμα μια φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο κατακερματισμού και κίνησης προς τη δύστροπη στήριξη των 1770 με 1755 μονάδων, αναφέρει ο αναλυτής.
Η φράση «ολημερίς το χτίζανε το βράδυ εγκρεμιζόταν» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Τραπεζικού Δείκτη, όπου στις τελευταίες συνεδριάσεις ενώ  προσπαθεί να αποκτήσει διαγραμματικό «πάτημα» άνω των 588 με 590 μονάδων  την επομένη επανέρχεται πτωτικά πάνω στη βάση των 563 με 550 μονάδων δίχως έτσι να διαθέτει τις ανοδικές αντοχές για τη τμήση των 600 μονάδων.
Εδώ στατιστικά η βραχυχρόνια συσσώρευση στα χαμηλά μιας κίνησης, όπως αυτή του Τραπεζικού Δείκτη, που έρχεται από τις 770 μονάδες συνήθως οδηγεί σε καθοδική διάσπαση με βίαιο αποτέλεσμα, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης