Απόψεις - Άρθρα

Η δικαιολογημένη αυτοπεποίθηση του Αλέξη Τσίπρα

Η δικαιολογημένη αυτοπεποίθηση του Αλέξη Τσίπρα
Η Συμφωνία των Πρεσπών θα «περάσει» με στήριξη από μικρότερα κόμματα
Δεν ήταν λίγοι αυτοί τους οποίους ξένισε η δήλωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Wall Street Journal, ότι μπορεί να χάσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες από κυβερνητικό εταίρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει.
Κάποιοι μίλησαν για αμετροέπεια και άλλη για υπερβολική και άνευ βάσης αυτοπεποίθηση του πρωθυπουργού, στηριζόμενοι και στην πλειάδα των δημοσκοπήσεων, βάσει των οποίων η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συνεχώς αυξάνει.
Φυσικά αυτό μένει να αποδειχθεί όταν γίνουν εκλογές.
Άλλωστε και οι ίδιες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων τονίζουν ότι οι έρευνές τους είναι «καθρέφτης της στιγμής που γίνονται».
Παράλληλα καλό θα είναι να μην ξεχνάμε ότι ο κ. Τσίπρας κατόρθωσε να επιβιώσει – με τις γνωστές  και τακτικές κυβιστήσεις, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία- σε πολύ δύσκολες καταστάσεις κατά τη διάρκεια του αξέχαστου σε όλους 2015.
Όσο για την τρέχουσα αισιοδοξία του, δεν είναι άνευ αντικειμένου ή βάσης.
Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να «πέσει» λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, μιας και έχουν, ήδη, βρεθεί τα πρόσωπα που θα αντικαταστήσουν τις ψήφους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Πρόσωπα που προέρχονται είτε από άλλα κόμματα (όπως το Ποτάμι) είτε από ανεξάρτητους βουλευτές.
Τώρα ορισμένοι πονηρά σκεπτόμενοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας διάλεξε την τρέχουσα περίοδο για να στείλει το μήνυμά του προς τον κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο, βασιζόμενος και στις δημοσκοπήσεις.
Βάσει των δημοσκοπήσεων οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα βρίσκονται στην επόμενη Βουλή, ως εκ τούτου ο κ. Τσίπρας μάλλον δεν έχει πλέον ανάγκη τον κ. Καμμένο…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης