Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική προειδοποίηση από τον πρόεδρο της Ιταλίας: Το χρέος μας πρέπει να παραμείνει βιώσιμο - Τι απάντησε ο Salvini

Δραματική προειδοποίηση από τον πρόεδρο της Ιταλίας: Το χρέος μας πρέπει να παραμείνει βιώσιμο - Τι απάντησε ο Salvini
To ιταλικό σύνταγμα απαιτεί «ισορροπημένους προϋπολογισμούς και βιωσιμότητα του χρέους» δήλωσε ο πρόεδρος της Ιταλίας, Sergio Mattarella
Αγωνιώδεις προειδοποιήσεις από τον πρόεδρο της Ιταλίας και τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας εν μέσω πληροφοριών ότι, ο υπουργός Οικονομικών Giovanni Tria θα παραιτηθεί αμέσως μετά την έγκριση του προϋπολογισμού από το Κοινοβούλιο.
Και οι δύο τόνισαν, πως το χρέος της χώρας θα πρέπει να παραμείνει βιώσιμο, αμφισβητώντας ότι, αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται με το σχέδιο προϋπολογισμού, το οποίο παρουσίασε η κυβέρνηση και προβλέπει σημαντική αύξηση του ορίου για το δημοσιονομικό έλλειμμα τα επόμενα χρόνια.        
Ο πρόεδρος της Ιταλίας Sergio Mattarella, σε μήνυμά του από το προεδρικό μέγαρο, σημείωσε πως το ιταλικό σύνταγμα απαιτεί «ισορροπημένους προϋπολογισμούς και βιωσιμότητα του χρέους».
«Αυτό είναι για να προστατεύσουμε τις αποταμιεύσεις των συμπολιτών μας», είπε.
Λίγο αργότερα, σε διάσκεψη ο κεντρικός τραπεζίτηςτης Ιταλίας, Ignazio Visco, δήλωνε ότι το χρέος της χώρας, που είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των μεγάλων οικονομιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 131% του ΑΕΠ, δεν πρέπει να αυξηθεί.
«Η Ιταλία πρέπει να ευνοήσει τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και να περιορίσει και να μειώσει το δημόσιο χρέος», δήλωσε ο Visco, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.
Το χρέος πρέπει να «τεθεί σε καθοδική πορεία», πρόσθεσε.
Ο Matteo Salvini, αρχηγός της Lega και αναπληρωτής πρωθυπουργός, απάντησε στον Mattarella, λέγοντας ότι η χρόνια λιτότητα που επιβλήθηκε από τις Βρυξέλλες οδήγησε στα χρέη.
«Να είστε ήρεμος κύριε Πρόεδρε», τονίζει ο Salvini σε δήλωσή του.
«Η λιτότητα, που επέβαλε η Ευρώπη έχει οδηγήσει το δημόσιο χρέος μας σε έκρηξη ... τελικά αλλάζουμε την πορεία μας για το μέλλον και την ανάπτυξη», υπογράμμισε ο Salvini.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης