Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Δεν προχωρούμε στον αφοπλισμό μας, εάν δεν αρθούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ

Βόρεια Κορέα: Δεν προχωρούμε στον αφοπλισμό μας, εάν δεν αρθούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ
«Εάν δεν εμπιστευόμαστε τις ΗΠΑ, δεν θα υπάρχει εμπιστοσύνη στο θέμα της εθνικής ασφάλειας», είπε ο ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας
Εάν δεν αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη με τις ΗΠΑ, η Βόρεια Κορέα δεν θα προχωρήσει στοναφοπλισμό της, ξεκαθάρισε σήμερα (29/9/2018) από το βήμα του ΟΗΕ ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ri Yong –ho.
Επεσήμανε εξάλλου ότι, η συνέχιση των αμερικανικών κυρώσεων αυξάνει τη δυσπιστία της χώρας του.
«Εάν δεν εμπιστευόμαστε τις ΗΠΑ, δεν θα υπάρχει εμπιστοσύνη στο θέμα της εθνικής ασφάλειας.
Και υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούμε ποτέ να προχωρήσουμε μονομερώς στον αφοπλισμό» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, κατά την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
«Η πρόσφατη βελτίωση» στην κορεατική χερσόνησο «δείχνει ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης θα είναι ενδεχομένως αποφασιστικής σημασίας».
«Η Βόρεια Κορέα και οι ΗΠΑ πρέπει πρωτίστως να συνεχίσουν τις προσπάθειες αποκατάστασης της εμπιστοσύνης» υπογράμμισε.
Μετά τη Σύνοδο του Ιουνίου ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας, «το αδιέξοδο προέρχεται από τις ΗΠΑ και τη στήριξή τους σε εξαναγκαστικά μέτρα που εξαλείφουν το ενδεχόμενο αποκατάστασης της αμοιβαίας εμπιστοσύνης» μεταξύ των δύο κρατών, σημείωσε ο Βορειοκορεάτης υπουργός, όπως γράφει το Reuters.
«Ο πρόεδρος μας είναι αποφασισμένος να μετατρέψει την κορεατική χερσόνησο με μια περιοχή όπου επικρατεί η ειρήνη, ελεύθερη από πυρηνικά όπλα και πυρηνικές απειλές» τόνισε ο Ri Yong –ho.
Επομένως, «πρέπει να απελευθερωθούμε από τον τρόπο σκέψης του παρελθόντος» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας τονίζοντας:
«Έχουμε πολύ περισσότερους λόγους από τις ΗΠΑ να μην έχουμε εμπιστοσύνη».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης