Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καταστροφές σε Φθιώτιδα και Εύβοια από τον μεσογειακό κυκλώνα – Αγνοείται ζευγάρι ηλικιωμένων

Καταστροφές σε Φθιώτιδα και Εύβοια από τον μεσογειακό κυκλώνα – Αγνοείται ζευγάρι ηλικιωμένων
H Πυροσβεστική έλαβε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι από το πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμά» στην Εύβοια, ενώ εξίσου έντονο ήταν το φαινόμενο στο πέρασμά του από Φθιώτιδα και Θεολόγο δημιουργώντας και εκεί προβλήματα.
Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική αναζητά ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που αγνοείται στην περιοχή ανάμεσα στο Μαντούδι και το Μετόχι.
Στο Μαντούδι τα ξημερώματα της Κυριακής 30/9, μετά τις δύο το πρωί, σπίτια πλημμύρισαν, καθώς ο ποταμός Κηρέας κατέβασε περισσότερα νερό, δημιουργώντας λίμνη στο χώρο που γίνεται το παζάρι και βρίσκεται το γυμναστήριο, άνθρωποι ανέβηκαν στις ταράτσες τους για να προστατευθούν, ενώ διεκόπη η  κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου.
Μάλιστα, στη διάρκεια  πλημμύρισε το τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ μετά το Μαντούδι, πλημμύρισε και το Προκόπι.
Παράλληλα, στο νότιο άκρο της Φθιώτιδας στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου της Αρκίτσας,  αλλά και της Αταλάντης, πλημμύρισαν καταστήματα και η Πυροσβεστική έλαβε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
Εξίσου έντονο ήταν το φαινόμενο στην περιοχή του Θεολόγου και της Μαλεσίνας.
Το πρόβλημα όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας,  Θ. Καρακάντζας, «εντοπίζεται στον άξονα Αγία Άννα-Προκόπι-Μαντούδι και περνά απέναντι σε Μαλεσίνα και Θεολόγο», ενώ «δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στη περιοχή των Ψαχνών και τις Λίμνης που είχαμε φωτιές».
Πρόσθεσε ότι στον Θεολόγο «το φαινόμενο είναι έντονο και ουσιαστικά η θάλασσα έχει γίνει ένα με τον οικισμό», ενώ «ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και την πολιτικής προστασίας υπάρχουν στην περιοχή για να παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται».
Σημειώνεται ότι και στον Θεολόγο οι εκκλήσεις για εγκλωβισμένα οχήματα με ανθρώπους κοντά σε κατοικημένες περιοχές ήταν διαρκείς μέσα στη νύχτα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης