Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Η Συμφωνία των Πρεσπών προωθεί τα συμφέροντα των δύο χωρών και ενισχύει τις σχέσεις καλής γειτονίας

Παπαδημούλης: Η Συμφωνία των Πρεσπών προωθεί τα συμφέροντα των δύο χωρών και ενισχύει τις σχέσεις καλής γειτονίας
Ένα αρνητικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα δεν θα ήταν η καλύτερη επιλογή για την πΓΔΜ, τονίζει ο Δ. Παπαδημούλης
«H συμφωνία των Πρεσπών είναι μια καλή συμφωνία, η οποία προωθεί τα συμφέροντα και των δύο χωρών και ενισχύει την ασφάλεια και τις σχέσεις καλής γειτονίας», δηλώνει  ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας στην ελληνική έκδοση του ρωσικού δικτύου «Sputnik», αναφορικά με το δημοψήφισμα στη πΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Για τις προσδοκίες του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο κ. Παπαδημούλης τονίζει πως «υποστηρίζουμε σταθερά την κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Ζάεφ και πιστεύουμε ότι ένα θετικό αποτέλεσμα θα ήταν επωφελές τόσο για την προοπτική ένταξης της πΓΔΜ στην ΕΕ, όσο και για το μέλλον της κοινωνίας της», προσθέτοντας ότι «και οι δύο κυβερνήσεις, Ελλάδας και πΓΔΜ, κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και επέδειξαν αφοσίωση για την επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, έπειτα από δύο και πλέον δεκαετίες στασιμότητας και εθνικιστικής όξυνσης».
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογραμμίζει ότι η συμφωνία των Πρεσπών «εάν γίνει αποδεκτή από τους γείτονες, θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και θα μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα με πνεύμα καλής θέλησης».
Σε ερώτηση για το εάν το δημοψήφισμα δεν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ένα αρνητικό αποτέλεσμα δεν θα ήταν η καλύτερη επιλογή για την πΓΔΜ, τις προσπάθειές της να επιταχύνει τη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ και να ασχοληθεί με ορισμένα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα», σημειώνοντας παράλληλα ότι «ο λαός και η πολιτική ηγεσία της πΓΔΜ έχουν την ευθύνη για το μέλλον της χώρας και τις αποφάσεις που λαμβάνουν».
Τέλος, για τα οφέλη σε περίπτωση ένταξης της πΓΔΜ σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, ο κ. Παπαδημούλης δηλώνει πως «η περιφερειακή ασφάλεια αναμένεται να ενισχυθεί, η διμερής και πολυμερής συνεργασία θα προχωρήσει και τα Βαλκάνια θα μπορέσουν να εισέλθουν σε μια νέα εποχή ενισχυμένης συνεργασίας», συμπληρώνοντας πως «οι πολιτικές, οικονομικές και εμπορικές συνέργειες θα μπορούσαν να πολλαπλασιαστούν, εξέλιξη που ήταν πραγματικά σημαντική για όλα τα γειτονικά κράτη».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης