Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Tesla και ο ιδρυτής της θα πληρώσουν 40 εκατ. δολ. - Παραιτείται από πρόεδρος ο Musk

ΗΠΑ: Η  Tesla και ο ιδρυτής της θα πληρώσουν 40 εκατ. δολ. - Παραιτείται από πρόεδρος ο Musk
Παραιτείται από πρόεδρος ο Musk και παραμένει διευθύνων σύµβουλος
Η εταιρεία Tesla Inc και ο ιδρυτής της Elon Musk συμφώνησαν να πληρώσουν από 20 εκατομμύρια δολάρια έκαστος στις οικονομικές ρυθμιστικές αρχές, όμως ο ίδιος θα παραιτηθεί από πρόεδρος της εταιρείας και θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος, σύμφωνα με έναν διακανονισμό που ανακοίνωσε το Σάββατο 29/9 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (SEC).
Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέθεσε την Πέμπτη μήνυση σε βάρος του 47χρονου Musk, τον οποίο κατηγόρησε για απάτη, διότι ανήρτησε «ψευδή ή παραπλανητικά» μηνύματα στο twitter, που αφορούσαν την ενδεχόμενη αποχώρηση της εταιρείας από τη Wall Street.
Μάλιστα, στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν αναφέρεται ότι ο Elon Musk «γνώριζε ή αδιαφορούσε να μάθει» ότι παραπλανούσε τους επενδυτές στις 7 Αυγούστου, όταν ανέφερε στα 22 εκατομμύρια των ακολούθων του στο twitter ότι μπορεί να απέσυρε την εταιρεία, στην τιμή των 420 δολ. ανά μετοχή και πως είχε «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».
Επιπλέον, η Επιτροπή στον διακανονισμό υπαναχώρησε από την απαίτησή της ότι ο Musk, το όνομά του οποίου είναι συνώνυμο με το brand της Tesla, θα πρέπει να του απαγορευτεί να διοικεί την εταιρεία, μια ποινή που πολλοί επενδυτές εκτιμούσαν ότι θα ήταν καταστροφική.
Ούτε ο Musk, ούτε η εταιρεία παραδέχθηκαν ή διέψευσαν τα ευρήματα της SEC ως μέρος του διακανονισμού.
Πάντως, ο ιδρυτής της Tesla θα πρέπει μέσα σε 45 ημέρες να παραιτηθεί από πρόεδρος, θέση στην οποία δεν θα μπορεί να επιστρέψει για τα επόμενα τρία χρόνια.
Προβλέπεται επίσης ότι η Tesla θα πρέπει να συμπεριλάβει δύο ανεξάρτητους διευθυντές στο διοικητικό της συμβούλιο και ο ένας να αναλάβει και την προεδρία.
Πάντως, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Jay Clayton με ανακοίνωσή του δήλωσε ότι η συμφωνία είναι προς το καλύτερο συμφέρον των αμερικανικών αγορών και των μετόχων της εταιρείας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης