Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδικό Πρακτορείο: Trump και Τσίπρας υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη Β. Κορέα

Σουηδικό Πρακτορείο: Trump και Τσίπρας υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη Β. Κορέα
Θετική αναφορά γίνεται και στον Zoran Zaev για τη στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών 
Το ενδιαφέρον των Σουηδών φαίνεται ότι έχει τραβήξει το δημοψήφισμα στα Σκόπια και η Συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στον Zoran Zaev και του Αλέξη Τσίπρα καθώς σύμφωνα με το Σουηδικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ελληνας πρωθυπουργός θα μπορούσε να είναι υποψήφιος ακόμη για Νόμπελ Ειρήνης.
«Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ έχουν ήδη χειροκροτηθεί για τη συμφωνία τους, η οποία μπορεί να δώσει τέλος σε ένα, εδώ και χρόνια, κλειδωμένο ζήτημα γύρω από το όνομα της "Μακεδονίας”.
Το δημοψήφισμα μπορεί να έχει μεγάλη σημασία και για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης» αναφέρει το σουηδικό πρακτορείο ΤΤ.
Μάλιστα υποστηρίζει ότι «αντίπαλος» του Τσίπρα για το βραβείο θα μπορούσε να είναι ο αμερικανός πρόεδρος για τη συμφολή του στην ειρήνευση τηες κορεταικής χερσονήσου.
«Trump και Τσίπρας: βαριά ονόματα για το βραβείο Ειρήνης» είναι ο τίτλος του πρακτορείου το οποίο διερωτάται ωστόσο εάν είναι σωστό το βραβείο Νόμπελ για την Ειρήνη να απονεμηθεί και πάλι σε έναν πρόεδρο των ΗΠΑ ή θα έπρεπε να δοθεί προσοχή και πάλι σε ένα πρόσφατο δημοψήφισμα.
«Η αίσθηση της προμνησίας (deja vu) είναι σαφής όταν ο Trump και οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ αναφέρονται μεταξύ των φαβορί για το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
Η υποστήριξη ώστε ο Trump να γίνει ο πέμπτος πρόεδρος των ΗΠΑ που θα λάβει το βραβείο υπάρχει, μεταξύ άλλων και στο Νορβηγικό Προοδευτικό Κόμμα (FPR).
«Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ιστορικό. Θα πρέπει βέβαια να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να βοηθήσουμε αυτή η διαδικασία να έχει καλά αποτελέσματα. Νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε στέλνοντας ένα σαφές σήμα – και δίνοντας στον Αμερικανό πρόεδρο το βραβείο ειρήνης», δήλωσε βουλευτής του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης