Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Βαρύ το κλίμα για την May στο Συνέδριο των Συντηρητικών - Johnson: Παρανοϊκό το σχέδιο της για το Brexit

Deutsche Welle: Βαρύ το κλίμα για την May στο Συνέδριο των Συντηρητικών - Johnson: Παρανοϊκό το σχέδιο της για το Brexit
H May εμφανίστηκε αποφασισμένη να δώσει την ενδοκομματική μάχη και παράλληλα να στείλει ένα ακόμη μήνυμα στις Βρυξέλλες
Σε βαρύ κλίμα ξεκίνησε στο Μπέρμιγχαμ το συνέδριο των βρετανών Συντηρητικών με την Theresa May να κάνει έκκληση για ενότητα ενόψει Brexit .
Με ένα μπαράζ συνεντεύξεων η βρετανίδα πρωθυπουργός καταγγέλλει τους σκληρούς υποστηρικτές του Brexit για πολιτικές σκοπιμότητες και επαναλαμβάνει πως «μια κακή συμφωνία είναι χειρότερη από τη μη συμφωνία».
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, την ίδια ώρα καλεί τις Βρυξέλλες να μη περιορίζονται στην απόρριψη των προτάσεων της αλλά να καταθέτουν αντιπροτάσεις, όπως απαιτεί κάθε έντιμη διαπραγμάτευση.
Αποφασισμένη να δώσει την ενδοκομματική μάχη και παράλληλα να στείλει ένα ακόμη μήνυμα στις Βρυξέλλες, δήλωσε η Theresa May, λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου των βρετανών Συντηρητικών στο Μπέρμιγχαμ.
Μιλώντας στο BBC η βρετανίδα πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας στα μέλη του κόμματος, τονίζοντας ότι στόχος είναι η «επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμφωνίας μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ».
Την ίδια στιγμή ο Borris Johnson αποκαλεί, απρεπώς, το σχέδιο της πρωθυπουργού, “παρανοϊκό”, γεγονός που δείχνει τον χαρακτήρα της σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ του ιδίου, ηγεμονεύοντος των οπαδών του σκληρού Brexit στην κοινοβουλευτική ομάδα και της πρωθυπουργού, η οποία, εκτός απροόπτου, θα μονοπωλήσει το Συνέδριο.
Εν τούτοις, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιχειρηθεί μια κίνηση αμφισβήτησης της May αυτή τη στιγμή, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο της ΕΕ, και λόγω της ρεαλιστικής απειλής νέων εκλογών με απρόβλεπτο αποτέλεσμα.
Δεν είναι λίγες οι φωνές βουλευτών που προειδοποιούν πως μια νίκη των Εργατικών του Corbyn θα σημάνει την κατάργηση του οικονομικού φιλελευθερισμού, το θεμέλιο στο οποίο στηρίζεται η Βρετανία τα τελευταία σαράντα χρόνια. Μια νίκη των αριστερών του Εργατικού Κόμματος θα σημάνει το τέλος της χώρας, όπως τη γνωρίζουμε, ενδεχόμενο που τρομοκρατεί τους ρεαλιστές και μετριοπαθείς, οπαδούς των Συντηρητικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης