Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το φιάσκο της FYROM - ΗΠΑ και ΕΕ βλέπουν ότι οι "υπάλληλοι" Τσίπρας - Zaev αποτυγχάνουν - Σχεδόν οι μισοί αλβανοί ψήφισαν ΝΑΙ

Το φιάσκο της FYROM - ΗΠΑ και ΕΕ βλέπουν ότι οι
Ο Zaev υπέστη μια βαριά πολιτική ήττα και μαζί και ο Τσίπρας που στήριξαν την συμφωνία των Πρεσπών κόντρα στα εθνικά συμφέροντα.
Σε παταγώδη αποτυχία εκτυλίχθηκε το δημοψήφισμα στην FYROM καθώς η συμμετοχή των πολιτών ήταν τραγικά χαμηλή στο 36,87%.
Προφανώς δημοψήφισμα με ποσοστό 36,87% όχι μόνο δεν είναι έγκυρο αλλά αποτελεί φιάσκο.
Ένα δημοψήφισμα για να έχει πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση θα πρέπει η συμμετοχή να είναι τουλάχιστον 51%.
Μεγαλύτερο φιάσκο το γεγονός ότι από αυτούς που ψήφισαν μισοί σέρβοι και μισοί αλβανοί με 91% τάχθηκαν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι πολίτες της FYROM καταδίκασαν το απαράδεκτο δημοψήφισμα, οι σλάβοι κάτοικοι της FYROM το καταδίκασαν, ενώ το υποστήριξαν οι αλβανοί που αποτελούν το 24% του πληθυσμού της FYROM.
Η αποτυχία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν ληφθεί υπόψη ότι από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας παρέλασαν σχεδόν όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης για να στηρίξουν την συμφωνία.
Για τον πρωθυπουργό της FYROM είναι πολιτική αποτυχία, είναι πολιτική ήττα καθώς οι πολίτες με την στάση τους απέρριψαν την συμφωνία των Πρεσπών.
Ήττα αποτελεί το δημοψήφισμα και για τον Τσίπρα καθώς προέβη ενάντια στα εθνικά συμφέροντα σε μια απαράδεκτη συμφωνία στις Πρέσπες.
Το όνομα Βόρεια Μακεδονία δεν είναι αποδεκτό στην Ελλάδα, το 70% το απορρίπτει και όπως αποδεικνύεται και οι σκοπιανοί απορρίπτουν το όνομα.
Τα βασικά θέματα είναι τρία
1)Τι θα πράξει ο Zaev και εάν η ήττα αυτή θα οδηγήσει την FYROM σε εκλογές
 2)Παγώνει η ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ και την EE;
3)Υπό κάποιες προϋποθέσεις για τον Τσίπρα η εξέλιξη αυτή ίσως τον διευκολύνει πολιτικά γιατί ήταν σε πολιτικό αδιέξοδο.
Η συμφωνία δεν μπορούσε να περάσει από την κυβέρνηση, οι ΑΝΕΛ θα το καταψηφίσουν.

Συμπέρασμα

Ο Zaev υπέστη μια βαριά πολιτική ήττα και μαζί και ο Τσίπρας που στήριξαν την συμφωνία των Πρεσπών κόντρα στα εθνικά συμφέροντα.
Ειδικά για τον Τσίπρα ήταν ένα μεγάλο λάθος που το πληρώνει και στις δημοσκοπήσεις αλλά στην πράξη ίσως η αποτυχία του δημοψηφίσματος να διευκολύνει τους πολιτικούς του ελιγμούς.
Η συμφωνία δεν θα περνούσε από την Ελλάδα.
Στις ΗΠΑ και στην ΕΕ παρατηρούν με ανησυχία γιατί οι "υπάλληλοι τους" Zaev από την FYROM και Τσίπρας από την Ελλάδα αποτυγχάνουν να κάνουν την δουλειά. 
Από την άλλη πλευρά η Ρωσία βλέπει την αποτυχία και προετοιμάζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης