Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σε συμφωνία με την Κίνα για νέο νομισματικό swap 9 δισ δολαρίων είναι η Αργεντινή

Reuters: Σε συμφωνία με την Κίνα για νέο νομισματικό swap 9 δισ δολαρίων είναι η Αργεντινή
Αργεντινή και η Κίνα συμφώνησαν αρχικά για ένα πρόγραμμα ανταλλαγής το 2009 για να ενισχύσουν τα αποθέματα της χώρας της Νότιας Αμερικής επί προεδρίας Cristina Fernandez
Η Αργεντινή έχει κλείσει σχεδόν μια νέα συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων με την Κίνα, η οποία θα προσθέσει το ισοδύναμο των 9 δισ. Δολαρίων στα αποθεματικά της χώρας της Νότιας Αμερικής, δήλωσε την κεντρική τράπεζα την Κυριακή.
Αργεντινή και η Κίνα συμφώνησαν αρχικά για ένα πρόγραμμα ανταλλαγής το 2009 για να ενισχύσουν τα αποθέματα της χώρας της Νότιας Αμερικής επί προεδρίας Cristina Fernandez.
Πέρυσι, η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Προέδρου Mauricio Macri και της Κίνας συμφώνησαν να παρατείνουν το πρόγραμμα για άλλα τρία χρόνια.
Η επέκταση του προγράμματος ανταλλαγής ύψους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων αποκαλύφθηκε από την τοπική εφημερίδα La Nacion από τον νέο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Guido Sandleris, ο οποίος δήλωσε πως «η επέκταση της ανταλλαγής με την Κίνα για τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια έκλεισε».
Το ποσό υπό διαπραγμάτευση είναι υψηλότερο από τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια που αναφέρθηκαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τον Αύγουστο.
Ο Sandleris ανέλαβε χρέη επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής την Τρίτη, όταν ο προκάτοχός του παραιτήθηκε απροσδόκητα εν μέσω των διαπραγματεύσεων με τα Διεθνή Νομισματικά Ταμεία για ένα δάνειο stand-by άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ώρα που η αξία του εθνικού νομίσματος πέσος μειώνεται συστηματικά.
Την Παρασκευή (28/9) το πέσο ARS = RASL υποτιμήθηκε 3,87% στα 41,25 / 41,3 ανά δολάριο και το επίπεδο κινδύνου της χώρας, όπως εκτιμάται από την JP Morgan 11EMJ, αυξήθηκε κατά 29 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης